A legjobb tavaszi sörélmények listázása mellett természetesen nem feledkezhetünk meg álandó sorozatunkról sem, amelyben azokat a kisüzemi újdonságokat soroljuk, amelyek a legemlékezetesebbek voltak számunkra az utóbbi hetekben.
Magazin
Ahogy szépen lassan indulhat újra az élet, kedvenc vendéglátóhelyeink is egyre többet hallatnak magukról. Néhányukról viszont épp ezekben a napokban derül ki, hogy sajnos el kell búcsúzzunk tőlük.
Konyhai és mosodai berendezéseket költöztettek el annak érdekében, hogy a helyükön sörfőzdék hozzanak létre. A Nagy-Britanniában működő Mount St. Bernard Abbey szerzetesei néhány éve, a nulláról kezdtek neki a sörkészítésnek.
A japán whisky mára fogalommá lett. A távol-keletről érkező párlatok rendre bizonytják, hogy lehet őket a legjobb skót vagy ír italokkal együtt emlegetni. A japán mesterek ugyancsak európai mintára láttak neki a sörfőzésnek, ők vajon mire jutottak?
A Chemistry For Life kutatói nem csupán afféle köldöknézegető, elméleti szakemberek, hanem akár egy világjárvány idején is beleállnak olyan kérdésekre adható tudományos válaszok keresésébe, hogy mennyi buborék lehet egy pohár sörben.
Az alapítása után első tíz évben majdnem egyből beleállt a földbe a hollandia területén található Zundert apátság, amelyet csak egy nagyon jelentős tőkeinjekció mentett meg, és végülg virágoztatott fel.
November 11 óta zárva vannak a vendéglátóhelyek, de ha meglesz a 3,5 millió beoltott, kinyithatnak az éttermek és sörözők teraszai. Ez néhány napon belül megtörténik. Milyen lesz visszatérni kedvenc helyinkre 5 hónap után? Hogyan élték meg a lezárást a vendéglátósok, és mire számíthatnak a vendégek? Podcast.
Nocsak! Trappista sört készítő apátság, az USA-ban? Bizony ilyen is van. A New Englandben, egészen pontosan a massachusettsi Spencerben működő apátsági sörfőzde a legnagyobbaktól tanult, szerzetesei pedig nem voltak restek Belgiumig utazni inspirációért.
A nyár legnépszerűbb programjai közé tartoznak a sörfesztiválok. A legjobb, ha a lakóhelyeden szerveznek ilyet, hiszen akár munka után is le lehet ülni a kollégákkal meginni egy korsó kézműves sört.
A sörfőző persze csak akkor tudja elképzelni, hogy hard seltzert kérjen, ha nagyon meleg van, és nincsen a közelben sör. Vida Norberttel, a Vaskakas Sörfőzde tulajdonosával próbáltuk megfejteni a hard seltzerek titkát.