Az utóbbi pár évben hatalmas változás tapasztalható az alkoholos italok fogyasztási szokásaiban. Ettől a váltástól lényegesen megemelkedett az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes termékek piaca, innovatív fejlesztésekre sarkallva a gyártókat.
Magazin

Éppúgy beizzott a sörélet, ahogyan a nyár is összeszedte magát augusztusra, és az utolsó kánikulai napok elárasztottak minket rengeteg újdonsággal. Pazar cseh láger, jóféle NEIPA, savanyú és gyümölcsös cukiságok, illetve a Magyarok Söre másképp!

A citrusos mellett a trópusi ízvilág az, amely az utóbbi években eluralkodott jó néhány craft sörtípusban. A korábbi meggyes sör lázra utalva vajon mondhatjuk már, hogy a mangó az új meggy?

A kiállítók két nap alatt lecsaptak a Belvárosi Sörfesztivál standjaira, de nem csak ők várják már a hatnapos rendezvényt. A szervezők 100-150 ezer látogatóra számítanak. Kurucz Gergely, főszervezővel beszélgettünk.

A húsban gazdag étrend miatt fájhatott a 14. századi szerzetesek hasa – derítette ki egy új kutatás, amelyet a The Guardian online kiadása ismertetett.
A Brasserie des Légendes a hagyományos, természetes belga sörfőzés képviselője, ráadásul korántsem csak sört, hanem csokit, és a tervek szerint, hamarosan bort is készít majd!

A 2021-es EFOTT nem csak a Covid okozta fesztiválínségen csillapít, hanem ez az első olyan hazai fesztivál, amelynek van hivatalos kisüzemi söre. Felkerekedtünk, és megpróbáltuk megtalálni a Velencei-tó partján tomboló muriban a Nyéki Fesztiválsört. Videó!

Elsőre úgy tűnik majd, kicsit messziről indulunk, de Zircről szépen legurulunk a partra, onnan pedig már vitorlásra pattanva is elérhető Balatonföldvár és Fonyód. Újabb három kedvenc hely a Balatoni Sörkalauzból!

Akárhogy is fáj, itt az augusztus. Nemsokára már lehet menni a boltba füzetcsomagért, vízfestékért, Lőrinc belehugyozik a dinnyébe, a tűzijáték füstje pedig lassan száll majd az égen. De a sörök legalább jók! 🙂

A Zirci Apátsági Manufaktúra sörfőzdéjének szortimentje egyáltalán nem a szokványos sörtípusokkal dolgozik. A Bakonyban inkább félbarna märzennel, borostyán, meggyes lágerrel, és mondjuk füstös, rozsos duplabakkal szereznek maguknak rajongókat.