fbpx
Egy igazi sörkedvelő számára nincsen izgalmasabb, mint újabb stílusokat megismerni, korábban ismeretlen sörfajtákat kóstolni, a sörkultúráról szóló, sosem hallott történetekkel gazdagodni.

Korán sötétedik, borongós az őszi este, kijárási a tilalom, nyomott a hangulat? Most van itt az ideje félretenni minden diétát, és elkészíteni a sörös baklavát! Dolgod felől megteheted…

Megnyitása után néhány héttel be kellett zárnia a Madhousenak, a Mad Scientist söröző-éttermének. A stáb pillanatok alatt átállt a házhozszállításra, mi pedig kipróbáltuk, dobozba csomagolható-e a Madhouse-élmény.

Az Arran skót whiskylepárló, és a Clément francia rumgyártó is rákapott a tokaji hordó ízére! Előbbi immár az ötödik tokajis palackozást dobta piacra, és szerencsére a whisky és a rum, no meg a tokaji borok kedvelői számára az újdonságok itthon is elérhetőek!

Elég jó móka bármelyik őszi-téli hétvégén sörös mézeskalácsfigurákat készíteni, pláne, hogy ha nekiállsz, a szegfűszeg, a narancshéj és a sör illata az egész lakást belengi majd! Arról nem is beszélve, hogy mennyire kúl dolog ilyesmit ajándékozni karácsonyra!

Könnyen lehet, hogy a hidegkomlós bor hallatán elsőre még azok is felhúzzák a szemöldöküket, akik egyébként nyitottak a szokatlan trendekre. Pedig, ha valami, akkor ezek az italok igazán megteremtenék a sör és a bor közötti átjárót…

Három, friss komlóval készült sör is bekerült havi sörajánlónkba, és ez még szinte semmi! Merlot szőlőhéjon erjesztett wild ale, Sabro komló hegyekkel készült NEIPA, festbier és wee heavy is van itt! Minden cseppjük arany!

Nem csak azzal húzott (megint) meglepőt a Mad Scientist októberben, hogy megnyitotta a Madhouse-t az egykori BrewDog Budapest helyén, hanem bizony azzal is, hogy milyen lett a hely. Mert nem biztos, hogy pont olyan, amit elsőre várnál!

„Távol-Kelet, de távol vagy, Közel-Kelet, de közel vagy” énekelte Müller Péter Sziámi kényelmetlenül sok évvel ezelőtt, és bizonyos értelemben igaza is van, ami ott történik, az mintha a szomszédban történne. Sokan már nyaralni is úgy járnak oda, mintha a Balatonra, vagy a horvát tengerpartra ugranának le. De mit látunk itthon a régió gasztrójából, már ha a döneres, kebabos büféktől eltekintünk?

Belga típusú búzasörrel rukkolt elő a Soproni idén ősszel. Az újdonság egy könnyű, fűszeres és gyümölcsös ízű sör, amelyből most egy egész tálcával nyerhetsz, ha velünk játszol!

Idén is „Hopferencián” mutatták be az itthon, kereskedelmi forgalomban kapható frisskomlós söröket a KEG Sörművházban. Nincsen sok ilyen. Idén összesen három készült, de mindegyik egészen más!

Az október 10-i, első Nyitott Főzdék Napja a vártnál is több kíváncsi sörkedvelőt mozgatott meg. Jó hír, hogy tavasszal az országszerte nyitva tartó sörfőzdék napja visszatér, sőt, várhatóan még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Addig is, itt egy galéria az elsőről!