fbpx
A járvány miatti válságból épp kilábaló globális söriparnak a lehető legrosszabbkor jöttek az elszálló szállítmányozási, csomagolási és alapanyag költségek. Immár egészen biztosnak látszik, hogy áremelkedés jön.

Immár kétségtelen, hogy globális trenddé lett a craft sör. Egy új felmérés szerint a piac mérete még a korábbinál is nagyobb ütemben növekedhet, de ehhez továbbra is szükség van a szereplők kreatív és innovatív hozzáállására.

2022-től különböző tartalmú és mélységű sörös kurzusokkal folytatja a HUBA – Hungarian Beer Academy. A söriskola kétestés tanfolyama mellé érkezik ugyanis az alapokat összefoglaló egyalkalmas kóstoló-előadás.

Egy francia ügynökség, illetve az általa képviselt sörfőzde nyerné a sörmarketing bullshit díjat, amennyiben lenne ilyen. Ők azt mondják, bizonyos tüneteket különféle sörökkel lehet enyhíteni.

Papíron 2023 nyarán indul az italos csomagolások visszagyűjtési rendszere Magyarországon, amivel elméletben 90 százalékot is meghaladó mértékű szelektív gyűjtést lehet elérni. De mikor következhet ez be valójában?

Novemberben szállítja házhoz első sörválogatását a Craft Beer Club, amely előfizetőinek nem csak hat aktuálisan érdekes, vagy épp újdonságnak számító söröket tartalmazó csomagot szállít házhoz, hanem valódi közösséget kovácsolna a sörszeretőkből.

A SpaceX-en utazó Jared Isaacman nyáron jelentette be, hogy egy jótékonysági akció keretében jó sok komlót visz magával az űrbe, amiből majd elkészülhet az első, Földön kívül járt összetevőt ia tartalmazó sör. November 16-tól lehet megvenni.

Még komlósabb, még illatosabb, egyszóval még maradandóbb élmény a FIRST közönségkedvenc sörének, a Flower Powernek a dupla változata, amely október utolsó szombatjától érhető el! A webshop szerencsés vásárlói pedig noszvaji kikapcsolódást nyerhetnek!

Több mint 70 olyan receptet tartalmaz a napokban megjelent Guinness szakácskönyv, amelyek tökéletes sör-étel párokat alkotnak az ír dry stouttal és a főzde lágerével is. És igen, benne van a Guinness csokihab is!

Az Amszterdami Egyetemen komoly dolgokkal foglalkoznak. Ez abból is látszik, hogy most egy olyan kutatásról számoltak be, amely szerint érdemes jóféle, másodlagos erjedésen átesett söröket tartani otthon.

Drágul az enegria, a nyersanyagok és a logisztikai költségek is épp úton vannak az egek felé. Bőszen folyik a kalkuláció a sörgyártóknál, de nagyon úgy fest, elkerülhetetlen a jövő évi áremelés.

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és segédje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét. Bíró Lajos életműdíjat kapott az akadémiától.