Az alapítása után első tíz évben majdnem egyből beleállt a földbe a hollandia területén található Zundert apátság, amelyet csak egy nagyon jelentős tőkeinjekció mentett meg, és végülg virágoztatott fel.
Magazin
November 11 óta zárva vannak a vendéglátóhelyek, de ha meglesz a 3,5 millió beoltott, kinyithatnak az éttermek és sörözők teraszai. Ez néhány napon belül megtörténik. Milyen lesz visszatérni kedvenc helyinkre 5 hónap után? Hogyan élték meg a lezárást a vendéglátósok, és mire számíthatnak a vendégek? Podcast.
Nocsak! Trappista sört készítő apátság, az USA-ban? Bizony ilyen is van. A New Englandben, egészen pontosan a massachusettsi Spencerben működő apátsági sörfőzde a legnagyobbaktól tanult, szerzetesei pedig nem voltak restek Belgiumig utazni inspirációért.
A nyár legnépszerűbb programjai közé tartoznak a sörfesztiválok. A legjobb, ha a lakóhelyeden szerveznek ilyet, hiszen akár munka után is le lehet ülni a kollégákkal meginni egy korsó kézműves sört.
A sörfőző persze csak akkor tudja elképzelni, hogy hard seltzert kérjen, ha nagyon meleg van, és nincsen a közelben sör. Vida Norberttel, a Vaskakas Sörfőzde tulajdonosával próbáltuk megfejteni a hard seltzerek titkát.
Egy Rómában működő apátság, amelynek történetében malária járvány, elnéptelenedés, majd egy franciaoszágból érkező szerzetes hozta a fordulatokat. A három szökőkútról elnevezett Tre Fontane Apátságban közel sem csak a sör a legfontosabb bevételi forrás: az eukaliptusz olajat is komolyan veszik.
Vajon mennyivel tartalmaznak kevesebb kalóriát az alkoholmentes sörök, mint a hagyományosak? Lehet-e a sörhas ellen küzdeni úgy, hogy elhagyjuk, vagy csökkentjük az alkoholtartalmú italok fogyasztását?
A kávépörkölő mester leginkább a gin tonikhoz hasonlítja a hard seltzert, illetve elképzelhetőnek tart a gyümölcsösök mellett akár egy kávés ízűt is. Bakos Balázs, a Roastopus alapítója vall első hard seltzer élményéről.
Próbáltál már sörkérget sütni a sonkára? A négy napos hétvégén tuti lesz időd kipróbálni, és ezzel fel is tudod dobni a szokásos húsvéti menüt. Jöhet a recept?
A legelső, jelenleg is működő nem belgiumi trappista főzde a La Trappe, amelyet 1881-ben a Franciaországbeli Sainte-Marie-du-Mont kolostorból érkező Trappista szerzetesek alapítottak holland területen. Még alkoholcsökkentett sörül is van.
