Nem lesz májusban Budapest Beer Week. Ha minden jól megy, ősszel viszont visszatér a fesztivál, egy új helyszínen, a szervezők pedig a jövőben évi két rendezvénnyel számolnak.
A hat, Belgiumban működő trappista sörfőzde közül az egyik nem viselheti a jövőben az apátsági sörök közötti megkülönböztető jelzést, egészen egyszerűen azért, mert az apátságnak már nincsenek szerzetesei.
A tervek szerint április 30-án kezdi meg a működését a Monyo Land, amely a Monyo Brewing vadiúj főzdéje és kenyérüzeme melletti, 5000 négyzetméteres koncerthelyszín lesz.
A németországi söripar számára 2020 minden idők egyik legrosszabb éve volt. A legismertebb német sörök jó részét a vendéglátásban értékesítik: azok eladásai zuhantak leginkább.
Egy levél szerint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége már a korlátozások Pünkösdig tartó fenntartásával is számol. A dokumentum szerint az újranyitás még várat magára.
Termeléskorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházásokat valósít meg a Heineken Hungária a Soproni Sörgyárban. A modernizációt az állam is támogatja, 270 millió forinttal.
Biztosan mindenki látta már azt a mémet, ami szerint sörbe kellene tenni a vakcinát, kinyitni a kocsmákat, és pikk-pakk be lenne oltva az egész ország. Most valami hasonlót javasol egy kocsmatulaj, igaz, ő teljesen komolyan gondolja.
Csehországban legalább január 22-ig zárva tartanak a vendéglátóhelyek. Január elején több százan szokatlan módon adtak hangot annak, mennyire hiányzik nekik kedvenc sörözőjük. Így nézett ki a „söröspoharas tüntetés”.
a walesi whisky lepárlók arra irányuló törekvését, hogy az általuk készített whisky a skóthoz hasonló, védett státuszt kapjon. Ha ügyesek, ez akár még idén összejöhet.
A Magyar Turisztikai Ügynökség vendéglátóhelyek besorolását szabályozó jogszabályt készített elő. Ez alapján január 1-től tízféle üzlettípus létezik. Azt ígérik, így csökken majd az adminisztráció, és a hatóságok elvárásai is egyértelműbbek lesznek.