Vagy kihúzta valaki a szerver kábelét a konnektorból, vagy nagyon rövid életű volt a tavaszi Food Truck Show első napján indult findthetruck.hu food truck kereső szolgáltatás.
Kárpátaljai Gasztrokalauz jelent meg, amelynek a segítségével az eddiginél sokkal könnyebben lehet megtalálni Munkács és környéke legfinomabb falatait.
Hogyha átszámítjuk a lakosság által megivott sört, bort, koktélokat és égetett szeszeket alkoholra, akkor komolyan csökkent a lakosság által elfogyasztott szesz mennyisége. A söripar azonban növekszik.
Bolognában remek kezdeményezést indított útjára egy várostervező. Ha a lakosok nem autóval, hanem bringával, vagy gyalog indulnak a dolgukra, pontokat gyűjthetnek, amelyeket fagyira vagy sörre lehet beváltani.
Két hete volt egy NATO hadgyakorlat Izlandon, amelyen 7 ezer amerikai katona vett részt. Miután pedig letudták a gyakorlatozást, elmentek sörözni. Ki is nyírták pár óra alatt Reykjavík vendéglátását.
Június 3-4-én, Belgiumban, Antwerpenben tartják a második Brewers of Europe fórumot, amelyen többek között a sörvilág jelenét és jövőjét fejtik meg a várhatóan igen neves előadók.
A párizsi önkormányzat 21 falfelületet jelölt ki a városban arra, hogy komlót futtassanak rájuk. Ezzel nem csak a zöldfelületeket tervezik növelni, hanem a helyi sörfőzdék is alapanyaghoz jutnak majd.
A nyár elején váratlanul elhunyt Anthony Bourdain műsorait azért szerették sokan, mert nem csak bemutatta a kajákat, hanem összeolvasztotta az irodalmat, a filmművészetet, az utazást és a gasztronómiát. Tavasztól egyetemi kurzuson elemzik majd, hogyan.
Nagyot megy manapság street food fronton a fekete hamburger, de a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) most arra figyelmeztet, hogy nem ajánlatos minden nap kettőt betolni belőle.
A klímaváltozás hatására a következő évtizedekben 3-17 százalékkal zsugorodhatnak az árpamezők, ami komoly sörár-emelkedéshez vezet majd, mondják brit tudósok.