fbpx
Május 19-én már negyedik alkalommal szervezik meg a budapesti Street Food Éjszakáját, ahol ezúttal kézműves üdítők és kisüzemi sörök is kerülnek a menübe.

A balatonvilágosi Hedon programszervező sörfőzdeként az ital mellé valódi tartalmat szolgáltatna a Balatonon, Budapesten és vidéken egyaránt.

Úgy tűnik, folytatja az idén megkezdett Közép-európai turnéját a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. Május első hétvégéjén Zágrábba, majd Erdélybe mennek.

A japán Asahi Breweries söripari konszern irányítása alá került a pilzeni sörgyár pénteken.

Egyedi söralátét tervező versenyt hirdetett a Sör mi több. A közönségkedvenc sörkeksz terv összesen 10 ezer példányban készül majd el - és egy csomó sörös helyen megtalálható lesz.

Több díjat is átadtak csütörtök este az Élesztőben, ahol a Főzdefeszt közönsége által megszavazott 2016. Év Söre mellett díjazták a Flyerz Magazin olvasói által megszavazott legjobb sörfőzdét és a szakmai zsűri által összeállított top 3 főzdét is.

A magyar sörforradalom ikonikus söre mellett a Rothbeer egyéb főzetei is a Mad Scientist üstjeiben készülnek majd, sőt egy elsőre hihetetlennek hangzó „szerelemsör” is készül.

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra.

A négy hazai nagy sörgyár - Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban - több mint 6 millió hektoliter sört főzött tavaly. A teljes értékesítés 2,5%-kal növekedett, köszönhetően a 40%-ot ugró exportnak.

Az éleződő piaci versenyben 2017-ben kétféle kézműves sörfőzde alakulhat ki: az alacsonyabb árfekvésű termékeket előállító üzemek és a magas minőséget megkövetelő főzdék.

Pontosabban a sör, amibe kerül. A Legenda sörfőzde tulajdonosa szokásához híven nagy fába vágta a fejszéjét: 2500 tővel vágnak bele a magyar komlótermesztésbe.

Korán indult idén a sörszezon – már ami a híreket illeti: az utóbbi napokban tele van a sajtó a hazai söriparban tapasztaltható eseményekkel, ami igen szokatlan jelenség. Búcsút mondhatunk a kisüzemek és a nagyok együttműködésének?