A világ egyik vezető piacelemző ügynöksége a craft sörökkel kapcsolatban készített átfogó kutatást, amelyből az derül ki, hogy már nem az USA uralja a globális craft sör ipart. Az európai növekedés bámulatos.
A szombaton kezdődött Oktoberfest egészen október 7-ig tart. Ennyi ideje lesz a fesztivál látogatóinak, hogy meghaladják a tavalyi fogyasztást: akkor 7,5 millió korsó sör fogyott el.
Ahogy 7 évvel ezelőtt felforgatta az akkor még csak ébredező sörös közeget a Keserű Méz, a hazai sörforradalom egyik legismertebb söre, úgy tűnik, 2018-ban is meg tudja ismételni. A sör megalkotói úgy fest, nem tudnak megegyezni, ezért pillanatnyilag kétféle Keserű Méz van a piacon.
Egyes Münchenből induló járatokon a női dolgozók dirndlire, férfi kollégáik pedig bőr rövidnadrágra cserélik a Lufthansa egyenruháját. Lesz csapolt sör is.
Már 13 ezer éve létezett a sörfőzés gyakorlata a Földközi-tenger keleti medencéjében, ami ötezer évvel korábbi, mint az Észak-Kínában a sörkészítésről eredetéről talált eddig legősibb bizonyítékok.
Magyarország tradicionálisan bortermelő vidék, de az elmúlt években Budapesten felrobbant a kézműves sörpiac – írja a BBC.com. Pedig akkor még nem is tudták, hogy a BrewDog kocsmát nyit a belvárosban.
Tavaly nyáron Erzsébetváros került a hírekbe azzal, hogy betiltja a beerbikeokat a területén, aztán sorra jöttek a többiek, míg szegény holland legénybúcsúsok egyre kijjebb szorultak. Most a Népsziget is zárva lesz előttük.
2018 januárjától teljesen megszüntette a sörgyártást Martfűn a Heineken Hungária. Most raktárak működnek az egykori gyár területén, és többen is Sopronba költöztek, hogy az ottani gyárban dolgozzanak.
Mióta Szlovákiában bevezették az eurót, elmúlt a sörturizmus: nem érdemes a hazainál jobb minőségű, olcsó sörökért átjárni, hiszen az árak jócskán emelkedtek. Most pedig rádobnak még egy lapáttal.
Ahogy nő Európában az átlaghőmérséklet, előkerülnek olyan problémák, amelyekre nem egyből gondolunk, hogyha a klímaváltozás kerül szóba. Itthon vannak olyan kertek, ahol poloskát könnyebb szüretelni a fákról, mint gyümölcsöt, Belgiumban pedig félnek, hogy nem lesz többé lambic.