A Nielsen piackutató felmérése szerint Magyarországon a különleges sörök a teljes forgalom 6 százalékát teszik ki. A növekedés pedig igen dinamikus. Update: ez a 6 százalék nem az a 6 százalék!
Hírek
Nem tükröződik a száraz november a hazai kiskereskedelem forgalmában: novemberben meglódul az égetett szeszek forgalma, decemberben tetőzik. Iszonyat sok pénzt költünk szittyóra.
Az osztrák Interspar összehaverkodott a Gusswerk sörfőzdével, amely Salzburgban működik. A főzde elszállítja az el nem adott kenyeret a boltokból, és felhaszunálja a sörfőzés során. Az ötlet nem új. Nagyon nem.
Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés. Örülünk?
Vagy kihúzta valaki a szerver kábelét a konnektorból, vagy nagyon rövid életű volt a tavaszi Food Truck Show első napján indult findthetruck.hu food truck kereső szolgáltatás.
Kárpátaljai Gasztrokalauz jelent meg, amelynek a segítségével az eddiginél sokkal könnyebben lehet megtalálni Munkács és környéke legfinomabb falatait.
Hogyha átszámítjuk a lakosság által megivott sört, bort, koktélokat és égetett szeszeket alkoholra, akkor komolyan csökkent a lakosság által elfogyasztott szesz mennyisége. A söripar azonban növekszik.
Bolognában remek kezdeményezést indított útjára egy várostervező. Ha a lakosok nem autóval, hanem bringával, vagy gyalog indulnak a dolgukra, pontokat gyűjthetnek, amelyeket fagyira vagy sörre lehet beváltani.
Két hete volt egy NATO hadgyakorlat Izlandon, amelyen 7 ezer amerikai katona vett részt. Miután pedig letudták a gyakorlatozást, elmentek sörözni. Ki is nyírták pár óra alatt Reykjavík vendéglátását.
Június 3-4-én, Belgiumban, Antwerpenben tartják a második Brewers of Europe fórumot, amelyen többek között a sörvilág jelenét és jövőjét fejtik meg a várhatóan igen neves előadók.