Vajon melyek azok a témák, amelyek a sörpiac legnagyobb hatalmú szereplőit foglalkoztatják? Látszik-e Magyarország a nemzetközi sörtérképen annyira, hogy foglalkozzanak velünk egy nemzetközi rendezvényen? Június elején minden kiderül!
Csehországban tavaly 440-re emelkedett a kisüzemi sörfőzdék száma az egy évvel korábbi 400-ról – közölte a kisüzemek cseh-morva szövetsége szerdán Prágában.
A háttérben nagyban zajlik már az egyeztetés arról, hogy milyen is lesz pontosan az első török-magyar sörvacsora, amelyre március végén kerül sor. Török ételek, magyar sörök – méghozzá teljesen bevállalós formában!
Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg egységes árakon, a korábbi évekhez képest azonban már három kategóriában: a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív kategóriában az Országos Étterem Héten.
Mi más jelezné jobban, hogy a minőségi sör ott dörömböl a csúcsgasztronómia ajtaján, mint az, hogy a legnavesebb hazai gasztrorendezvény, a Gourmet Fesztivál idén a paprika és a sercli mellett a sört adta meg, mint kulcsösszetevő. A sör lesz tehát az egyik összetevő, amellyel majd dolgoznak a séfek.
A Beerganika és a Beerporn.hu igazi tavasz (nyár?) köszöntő bulit tart április végén, amikor olyan ételek teljesen újra gondolt változatai találkoznak a kőbányai Főzdepark söreivel, mint a spenótfőzelék vagy a piskótakocka csokiöntettel!
Mons városában tartják a nyolcadik Brussels Beer Challenge sörversenyt, november 1. és 3. között, ahol nyilván megint nagyon magas lesz az egy négyzetméterre jutó sörmaszták száma. Az megvan, hogy erről a versenyről bronzéremnél jobbat még egy magyar főzet sem hozott?
A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán. Az év ifjú séftehetsége Farkas Richárd (Pajta), az év séfje Sárközi Ákos (Borkonyha, Textúra) lett.
Az élelmiszerek közül húsra, sajtra és sörre költenek a legtöbbet a magyarok – derült ki a Nielsen adataiból. A hús áfája csökkent már, könnyen lehet, hogy a sajté is mérséklődik, a csapolt sörrel kapcsolatos forgalmi adó csökkentésről pedig már évek óta beszélnek.