Cikk megosztása
A balatonvilágosi Hedon Sörfőzde söreihez készít ezúttal fogásokat Csánki István, a Jardinette séfje, az étterem soron következő sörvacsoráján. Megnéztük, mi várja a vendégeket.
A Monyo, az Etyeki Sörmanufaktúra és a Szent András Sörfőzde után ezúttal a Hedon söreihez készülnek az ételek a Jardinette étterem sörvacsoráján, november 16-án.
A Hedonról anyit, hogy a kraft sörök rajongói között jól ismert Németh Antal az, aki a főzde söreiért (is) felel, a recepteket ő dolgozza ki, a Charile Firpot, vagy a Vertigot pedig nehogy már be kelljen mutatni…
November 16-án a Balatonvilágosi sörrel indul a sor, amely egy német stílusú pilseni. Tök könnyed sör, mégis elegáns, és minden bizonnyal kellemesen harmonizál majd a hozzá kínált, leveles tésztában sült termelői sajtokkal.
Másodszor a Johnny Firpo kerül sorra. A Chinook és Mosaic komlókkal készülő blond ale még mindig a könnyű műfaj képviselője, izgalmas ropogós, citrusos jegyekkel, no meg házi nyúlpástétommal, amihez rokfortkrémmel töltött, marinált körte is készül!
A Helmut egy bajor stílusú búzasör, igazi frissítő cucc, ezúttal grillezett édesburgonya tallérokkal és zöldséges üvegtésztával körítve.
A főzde legismertebb söre kétség kívül a Charlie Firpo, rozsmalátával készülő APA, tele Magnum, Citra, Cascade, Amarillo komlókkal. A mondás az, hogy a sör remekül kíséri a hagymás babot, így természetesen az is jár majd hozzá, némi marhasült és ropogós malac chips társaságában.
Aki ismeri a Hedon söreit, rögtön rávágja majd, hogy a chilis, csokis kávémousse párja a Napalm lesz, amely egy mexikói, füstölt Chipotle és friss perui Ai chilivel készülő english old ale. Hedonéknál gasztroélménynek szánják a sört, szóval itt az alkalom, hogy méltó körítéssel kóstold!
„A hedonizmus a mi olvasatunkban egy olyan életforma, amiben az ember tudatosan élvezi az olyan alapvető tevékenységet is, mint az evés-ivás” – olvasható a Hedon honlapján. Hát akkor hajrá, jelentkezz a sörvacsorára itt!