Cikk megosztása
A Zirci Apátsági Manufaktúra célja, hogy regionálisan meghatározó főzdévé váljon. Utassy Roland sörfőző mester szerint ők nem fognak extrém söröket készíteni, de a hagyományos stílusok és termékek esetében is bőven van még játéktér.
Hosszú interjút készített a Mandiner Utassy Rolanddal, a Zirci Apátsági Manufaktúra sörfőző mesterével. A Legenda Sörfőzde egyik alapítója 2019-ben került Zircre a sörfőzdébe, ahol a hagyományos stílusú söröket igyekeznek tökéletesre fejleszteni.
A sörfőző mester elmondta, Zircen nem valószínű, hogy valaha is New England IPA vagy pastry stout készül majd, mert hozzájuk nem ezek a stílusok állnak közel. Újdonságként a főzde Tripelét emlegette és a Fumus nevű füstös baksörüket.
„Egész Európában gyártanak tökéletes világos söröket és ahhoz, hogy felvegyük a versenyt, egy kicsi csavart mindig bele kell tenni a söreinkbe. De ezt szeretem a legjobban, ha megmutathatom a saját gondolkodásomat a sörben” – mondta Utassy.
A szakember elárulta: a zirci főzde célja, hogy regionálisan meghatározó üzem legyenek, illetve rendszeresen várhatunk majd tőlük új főzeteket is, amellett, hogy tervben van egy-egy saját egység nyitása Zircen és Budapesten is.