- Ez a program elmúlt.
Ogre Bácsi Söregyetem: Minden, amit a házisörfőzésről tudni kell
2017. 11. 29. 19:00 - 22:00
Esemény navigáció
A söregyetem aktuális előadása úgy épül fel, mintha elméletben megfőznénk egy sört. Egészen az alapanyagoktól a technológián át a legnépszerűbb sörfajtákig, amiket viszonylag egyszerűbb, illetve amiket kicsit „macerásabb” elkészíteni otthoni körülmények között.
Az előadó:
Utassy Roland 2003-ban végzett Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Sör- és szeszipari technológia szakán, szakdolgozatában sörpárlatokkal foglalkozott. Az egyetem befejezése után sokáig nem tudott a szakmában elhelyezkedni. Ekkoriban kezdett el otthon sört főzni, ahogy ő fogalmaz: „sufnituning” rendszeren. Ekkortájt még nem mélyült el részletesen az alapanyagokban és a stílusokban, csak a főzés szeretete motiválta. 2010-ben létrehozta a „Sörömök” nevű sörblogot, majd Tibold Ákossal megnyitották a Sörmanufaktúrat a Ganz utcában. 2013-ban jön egy újabb mérföldkő, az előbb említett Tibold Ákossal és „Olasszal” közösen megalapítják a Legenda Sörfőzdet. Ekkoriban a receptfejlesztés és a szakmai irodalom elsajátítása mellett, komoly gyakorlati tapasztalatszerzés is zajlik. 2015-ben szétváltak útjaik, Roli létrehozta a Green Sheep Beers & Bar vándorsörfőzdét, amit sajnos idén be is kellett fejeznie, mert „szanaszét” forgácsolódott, ahogy ő fogalmaz. Jelenleg a leányvári Beerfort főzdének a sörfőzőmestere. Továbbá otthon is főz hobbiszinten, amivel többek közt magát és a haverokat örvendezteti meg kisebb-nagyobb bulikkal tarkítva. :)