Hiába van több mint 500 kisüzemi sörfőzde Csehországban, mégis csupán annyi a részesedésük a teljes sörpiacból, mint a jóval kevesebb számú magyar főzdéknek a hazaiból. Utánajártunk, mi lehet ennek az oka, és meglepő következtetésekre jutottunk.
Magazin
Pénteken kezdődik a Gourmet Fesztivál a Millenárison, amelyen az ország legjobb éttermei mutatják be azokat a fogásokat, amelyekre épp a legbüszkébbek. Mi sem lenne jobb alkalom arra, hogy kipróbáljuk, hogyan működnek együtt a fine dining kaják és a belga sörök?!
Június első hétvégéjén végre megint itt van a Gourmet Fesztivál, amelyen ebben az évben a séfek új generációja mellett ismét bemutatkozik néhány szuper belga sörmárka. Játssz velünk, nyerj fesztiválbelépőt és sörkóstolót!
Tizenöt sörcsapból a legfrissebb kisüzemi sörök folynak, miközben már gin-tonik variációkban is komoly tényező lett a Széll Kálmán tér felett, a Mammut 2 tetőteraszán második szezonját kezdő Élesztő Terasz.
A május utolsó hetében, Prágában zajló Brewers Forum egyik legnagyobb érdeklődés mellett megtartott előadása a láger sörökkel, bővebben azzal foglalkozott, hogy a Közép-Európából világhódító útra indult sör sorsa miként alakul majd a közeljövőben.
Hétfőn este osztotta ki az Audi – Dining Guide TOP100 Étteremkalauz az Év Étterme díjat, illetve ezzel együtt sok más díjat is, jellemzően a hazai csúcsgasztronómia képviselőinek. Ilyenkor mindig felmerül, hogy ettől vajon kevésbé lesz-e csomós a főzelék a kispiszkosban, húzza-e a csúcsgasztró maga után a büfék, étkezdék szekerét. Spoilermentes beszámoló következik.
A Nyitott Főzdék Napján résztvevő sörfőzdék egész szombaton főzdetúrákkal és sörkósotlókkal várják a látogatókat. A kiemelt téma pedig ezúttal a „gyümölcs és a sör”, a gyümölcsös tételekből közönségszavazás zajlik. Szavazz a kedvencedre, segíts kiválasztani a Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb gyümölcsös sörét!
Ha van savanyú, dupla meg New England IPA és belga búzasör, akkor minden van! Vadiúj kedvenc söreink májusban Budapestről és a Balaton mellől érkeznek!
A magyar söripar jövedelmezősége elmarad attól, amit a tulajdonosok várnak tőle – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezetője azon a kerekasztalbeszélgetésen, amelyet a modern magyar üzemi sörgyártás 175. évfordulójának alkalmából tartottak.
A budapesti romkocsmák 20 éves történetét mutatja be az a filmsorozat, amelynek első részét már láthatod, a többi pedig hetelne jön majd ki a Youtubera. Ha mond valamit, hogy Tilos az Á, Ráckert, Szimpla, vagy Zöld Pardon, akkor látnod kell!