Ha már tele vagy sonkával, rosszul leszel, ha ránézel a tojásra, itt az ideje egy kicsit csavarni a húsvéti menün, és elkészíteni egy frankó, sörös birkagulyást. Ha nem esik, akár a kertben. Elvégre tavasz van.
A sörkedvelők az utóbbi időben egyre többet találkozhatnak egy új(nak tűnő) sörfőzdével, amely vidéken működik, mégis sokan budapestinek gondolják, olyan sok helyre eljutottak. A Yeast Side egyik felével, Lados Péterrel beszéltük át, mi a helyzet Jászapátiban.
Ez afféle gasztrotinder. Mármint a Hekkelberg Gasztrorandevú, amiből a másodikat a Ramazuriban tartották a gombák és a sörök, no meg egy cider főszereplésével.
A kaviár az egyik legdrágább élelmiszer. Az aszúesszenciával, vagy a szarvasgombával, a champagne-nyal és a konyakkal emlegethető együtt. Pedig nem is olyan régen néhol még úgy adták a sör mellé, mint ma a sósmogyorót.
A pilsnerek megjelenésük után nagyon hamar váltak a világ legnépszerűbb sörtípusává, és a maiak alig különböznek az első főzetektől. Íme a négy elem, amitől olyan sikeres ez a sörtípus.
Milyen szerencse, hogy a böjt idején megengedett volt a sörfogyasztás. Így erről a szupercitrusos salátáról annak sem kell lemondania, aki diétázik ezekben a napokban!
A legnagyobb sikereket a történelemben látványos hibák előzték meg: a világ legnépszerűbb sörtípusa például néhány hordónyi, csatornába öntött sör után született meg.
A Redditen megjelent egy vaktérkép, amelyen kis pontok jelölik Budapest kocsmáit. A dolog nagyszerű, de sokkal jobban vizsgálgatható, hogyha ráillesztjük az utcákat is. Nézzük csak!
Évszázadokkal ezelőtt az embereknél az ízérzékelés egészen mást jelentett, mint ma, előfordult, hogy az egyes ízek az életet, vagy a halált jelentették. A komlóhangsúlyos sörök egészen biztosan nem fértek volna bele az akkori közízlésbe.
Mióta a Balaton kiemelt helyet tölt be a turizmusban, azóta van jelen a tó környékén a sörfőzés. A reformkortól kezdődően folyamatosan jelen volt a polgárság a Balaton mellett, így bizony sörfőzdéből is kellett néhány!