Harmadszor lesz téli sörfesztivál a Gellért Hotelben február 16-án és 17-én, ahol fix belépőért korlátlan sörkóstolás várja a látogatókat. És akkor még nem is beszéltünk arról, milyen nagyszerű ételek lesznek a sörök mellé!
Néhány éve egy startup felforgatta Nyugat-Európa fesztiváljait, stadionkoncertjeit és focimeccseit: megoldották, hogy a vendégeknek egyszerűen ne kelljen többé várniuk a sörükre. Sörcsapolás és űrtechnológia? – immár itthon is kipróbálható a Beerjet, amely díjazott lett a Sirha Budapest 2018 Termékversenyének Innovációs kategóriájában.
27-ről 5 százalékra csökkent a halak áfája, így egyszerűen nincs több kifogás arra, hogy több halat fogyasszunk. És ha már hal, miért ne vennénk elő a sörhöz leginkább illő halas recepteket?
Felejtsd el a bolti fokhagymakrémeket, amelyek csak a tubosra rajzolt fokhagymát látták életükben! Próbáld ki ezt a sörecettel készülő házi verziót, és ezentúl hetente el fogod készíteni!
Erre járt a Dining Guide két titkos tesztelője, akik az elmúlt hónapban végigkajálták Budapest legjobb éttermeit. Enrico Cerea és Fausto Arrighi szerint nem érdemes másolni a trendeket, a helyi sajátosságokat kéne bemutatni.
Hát, valahogy így kell tutira menni! Itt egy olyan perec, amelynek nem csak a tölteléke szupersajtos és jócskán van benne sör is, hanem a tésztájába is löttyinthetsz a kedvenc itaslodból. Videó!
Március 10-én indul a Focus Oktatóközpont következő OKJ-s sörgyártó tanfolyama, amely nem csak a házi sörfőzők számára lehet a következő lépés a sörfőzési ismeretek mélyebb elsajátítása felé, hanem már főzdében dolgozó, a gyakorlatot nagyban is ismerő sörkészítőknek is hasznos tudást nyújthat.
Egy időgéppel utazgatva az ipari forradalom előtt hiába keresnénk a ma megszokott kellemes, friss ízű, és mindenek előtt ilyen szépen szűrt söröket, sőt, sokáig minden sör füstölt volt.
Az európai viccpártok között bizony nem egy „sörpárt” is előfordul. A legsikeresebbnek mindeddig a lengyel Sörimádók Párja, akik 1990-ben 16 helyet kaptak a Szejmben.
Az elmúlt években elterjedt ázsiai fűszerek, különleges keleties ízvilágok mellett a regionalitás kezd visszakacsintani a hazai gasztronómiába. Újra előtérbe kerülhet a hazai, idény jellegű alapanyagok használata, amely befolyással lesz az emberek étkezési szokásaira.