Különleges barna sörrel lepte meg a műfaj és a téli ünnepek illatának és ízeinek rajongóit a Stari Sörfőzde. A narancshéjjal, fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel készülő Advent csak néhány helyen érhető el az országban, le ne maradj róla!
Magazin
Ahogy fogynak az alkalmak, egyre nő a tét: egyik legizgalmasabb előadásához érkezett november legvégén a Fehér Nyúl Brewery és az Édes Érzés közös sörszeminárium sorozata, amely ezúttal a stoutokról szólt.
A Magyar Konyha magazin karácsonyi számához csomagolva megint megjelent egy rangsor, vagy inkább ajánló a budapesti kézműves sörözőkről (is).
De most tényleg, van jobb választás egy hűvös, illatos, habos sör mellé, mint egy tökéletesen készített rántott szelet?! Komolyan! Íme 12 hely, ahol igazán kiválóan csinálják!
A kézműves/kisüzemi sörfőzők egyértelműen a felsőerjesztésű söröket részesítik előnyben. Pörög az IPA, a stout meg a hordós érlelésű belga sörök, de úgy fest az USA-ban már tényleg a kicsik is elkezdenek egyre több lágert főzni.
Szarajevó 1992-es ostroma a délszláv háborúk egyik legvéresebb összecsapása volt. A rendszeres bombázásokban tönkrement a város teljes ivóvízellátása, csak a Sarajevska Pivara sörgyár földalatti kútjai működtek.
Íme, itt vannak a sör európai fővárosai, amelyekbe ráadásul hipp-hopp eljuthatsz, és ha már ott jársz, kár lenne kihagyni azokat a sörös élményeket, amelyeket csak ott élhetsz át. Indulhatunk?
Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde közös sörszeminárium sorozata az APA és az IPA után ráfordult a sour, vagyis a savanyú sörökre. De mitől lesz egy nem romlott sör savanyú?
Mindenkivel előfordult már, hogy dobta a klasszikus grill recepteket, és csak néhány hotdogot készített, hogy legyen mit enni a haverokkal a sörök mellé. Íme egy kis ötlettár, hogyha cifráznád a dolgot!
Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.