Beer Week in Budapest: íme néhány új kedvencünk

Írta: Varga Andi

2018-06-08 | 07:58 Magazin

Fotó: BPBW – Beer Week in Budapest

A BPBW 2018 | Beer week in Budapest pénteki és szombati kóstolónapjain 16 ország 45 főzdéjének mintegy 180 sörét kóstolhatta a nagyérdemű. Hollandián keresztül, az USÁ-n át Oroszországtól egészen Észtországig tölthettük bele a világot a poharakba. Izgalmas világ-járásunknak ezúttal 14 magyar megállója is akadt.

Szombaton a már a 2 órai nyitás előtt kisebb sor állt a Dürer kert bejárata előtt. A magyar vendégek mellett nagyszámban képviseltették magukat külföldi nációk is- jelezve, hogy komoly dolgokra számíthatunk odabent. És így is volt!

Fotó: BPBW – Beer Week in Budapest

Az egész történet olyan volt, mintha az összes jófej – és nem utolsó sorban szakállas – ismerősünket meghívtuk volna egy hatalmas kerti partira, ahol baromi jó sörökkel kényeztethetjük magunkat. A hangulattal már az elején sem volt probléma, mely köszönhetően a remek söröknek és jó arcoknak, ez csak tovább fokozódott. Többnyelvű majális volt a Dürer Kertben.

A svéd Mikrofonbryggeriet Buckets Of Sunshine (4,3%) savanyú sörével kezdtünk, mely brutál mangós volt, nagyon nyári, műfajt kedvelők előnyben. Majd a görög Mykonos Brewing chardonnay hordóban érlelt Mikonu Belgian Ale-ével folytattuk. A koncepciót értjük, az eredményt már kevésbé: izgalmas játék lehet a hordó, a jó hordó, ez most annyira nem volt meggyőző, nem úgy mint az észt Pöhjala, akik remek bourbonos hordó használatot mutattak be Cowboy breakfast chillis imperial stoutjukkal. A meleg ellenére a pikáns étcsokoládés cucc lazán lecsusszant.

Beerporn magazin (@beermagazin) által megosztott bejegyzés,

A finnek is jól szerepeltek: a Pyynikin Mosaic lagerja tökéletes frissítő volt, citrusos, nem túlgondolt, Vahva Portterije remek kávés, kakaós, szép struktúrájú. Barátkoztunk lazább pilseniekkel, komolyabb IPÁ-kal is, és persze több helyen perverzkedhettünk a savanyú sörökkel. Még szerencse, hogy jóféle streetfoodosok települtek ki, segítve az étel-ital egyensúly megtartását. Határozottan jó kísérő volt a Zing angus-burgere vagy Dürer kert pjeskavica-burgere: itt már csak az ízlés dolga volt, hogy egy saisont kértél mellé, vagy citrusos pilst, esetleg egy lazább ipát.

Fotó: BPBW – Beer Week in Budapest

A rendezvény egészét tekintve a legjobb dolog az volt, hogy volt lehetőség nemzetközi viszonylatban kóstolni a hazai főzdék söreit. És ez a pozicionálás mellett remek tapasztalatszerzést is jelentett, arról nem is beszélve, mennyire hiánypótló volt ez az alkalom. Ha pedig végső konzekvenciát kellene levonnunk, akkor azt biztosan kijelenthetjük, hogy a hazai főzdék jó úton járnak, útkeresésük számos esetben igen sikeresnek mondható. És hogy mi lesz a kraft szektor forradalmának vége? A sűrűjéből előre lesni igen nehéz, az viszont egyértelmű, hogy fejlődésükkel nem csupán a főzdék nyernek/nyerhetnek, hanem a fogyasztók, és talán ők a legtöbbet.

Drukkolunk a 2019-es Beer Week in Budapestnek, és ha fel akarjátok idézni a legjobb piallanatokat, nézzétek minyel jó kis videót hozott össze a Budapest Local!