Nyáron kezdte meg a működését Székesfehérváron a 972 Brewpub, amely annyira fehérvári, hogy nevében a város alapításának évét hordozza. Jelenleg négyféle sörük van, ezekről is kérdeztük Pásztori-Horváth Renátát, az egyik alapítót.
Áprilisban került ki a piacra a Borsodi Sörgyár alapításának 45. évfordulójára megjelent Borsodi Mester, amelynek megalkotásakor a bőcsi sörfőző mesterek szabad kezet kaptak. Németh Andrással idéztük fel, hogyan is történt mindez, miért ezt a sört készítették el, és szóba kerültek a sörgyár mindennapjai is.
Jó, a Beerporn.hu olvasói nyilván igen. Sokat, de okosan, soha nem viszik túlzásba és még egyszer sem volt olyan, hogy másnap azon kellett gondolkozniuk, hogy melyik is volt az utolsó korsó az este. De komolyan, te tudsz okosan inni?
Jó ideje tudjuk már, hogy a régióban elsőként Budapesten nyit sörözőt a BrewDog. A kocsma péntektől várja a vendégeket, és már az árakat is látni. Budapest felkerült az európai sörtérképre?
Egyelőre nagyon piciny azoknak a söröknek az aránya, amelyek magyar komlóval készülnek. Az egykori komlóföldeknek már nyoma sincs, de komlófeldolgozó üzem sem maradt Magyarországon. Van néhány sörfőzde azonban, akik saját komlókkal szerettek volna dolgozni. A legmesszebb úgy tűnik, a Yeast Side jutott.
2018 tavaszán holland turnéra indult a budapesti HopTop sörfőzde. A küldetés és a cél itt sem volt más, mint felrajzolni a magyar kraftot az európai sörkultúra térképére. Hollandia vezető szerepet tölt be a sörforradalomban, így színvonalasabb terepen aligha kaphattak volna lehetőséget a bemutatkozásra.
Brutálisan befolyásolja az emberek ízérzékelését az a környezet, amelyben elfogyasztják az ételeket, vagy italokat – mutatott rá egy New York állambeli egyetem kutatása, amely a virtuális valóságot használta szemléltetésre.
A KEG Sörművház idén igazán nagy hangsúlyt fektetett a friss komlóval készülő szüreti sörökre. Még egy „Hopferenciát” is rendeztek, ahol a közönség kóstolóval ünnepelhette az idei komlószedést, miközben ropogós szüreti beszámoló is érkezett, ráadásul elsőkézből!
A Győrújbaráton működő Vaskakas Sörfőzde korántsem csak a sörforradalom megszokott sörfajtáit készíti, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a sör gasztronómiai szerepét is kidomborítsa. Játssz velünk és nyerj 12 palackos Vaskakas sörválogatást!
Hirtelen nem is tudnánk izgalmasabb helyet javasolni egy gasztrotúrára, mint Szicíliát. Hibátlan borok, varázslatos csokik és sütik, kegyetlen finom fagyik, elképesztő street foodok, lélegzetelállító kávék, végeláthatatlan piacok, és egy pár éve már craft sör is van.