Tavasz elején a sörfőzdék már nagy erőkkel készülnek a jó időre és végre szeretnék megmutatni, min dolgoztak az elmúlt hónapokban. Íme néhány márciusi sör, amelyeket kihagyhatatlannak tartunk, és mindenképp szeretnénk, ha te is jobban megismernéd őket!
Magazin
Sokszor hallani, hogy az igazi cseh sörökért és életérzésért nem mindig érdemes egészen Prágáig utazni. Morvaország fővárosa, Brno sokkal közelebb van, annyira, hogy bármikor kiugorhatsz egy laza sörtúrára is! Gyere velünk és próbáld ki!
Úgy néz ki, mint az őszibaracklé, ha pedig kibontod, a szomszéd is tudja: NEIPA-t iszol, annyira jellegzetes a fenyős, citrusos illata. A New England IPA iránti rajongás nyilvánvaló, az viszont nem, miért néznek ki így ezek a sörök.
A sörversenyek megítélése örök vita tárgya: vannak, akik szemében nem jelent értéket, ha egy sör elismerést kap ezeken, a főzdék nagy része mégis szereti azokat a megmérettetéseket, amelyek valódi presztízzsel bírnak.
Két nap, 100 féle csapolt sör, egy ötcsillagos hotel és megannyi sörélmény. Mindezzel hívogat az egyetlen téli és egyben az év első sörös eseménye, a 2023. február 24-25. között, a Mariott Hotelben megrendezett a VII. Indoor Sörfesztivál.
Hétvégén, azaz 2023. február 24-25. között lesz a VII. Indoor Sörfesztivál a Budapest Hotel Marriottban. A több mint százféle csapolt sört bemutató rendezvényre most korlátlan kóstolásra jogosító, páros jegyet nyerhetsz!
Az USA-ból hozott receptek alapján, a négy legfontosabb BBQ iskola stílusában készülnek a fogások Budapest egyik legújabb éttermében. Az amerikai tulajdonos már remekül beszél magyarul, az ételek mellé pedig saját söreit kínálja.
Ezentúl minden hónapban kiválasztunk öt újdonságot vagy olyan sört, amely egy ideje már kapható ugyan, de valamiért különleges, ezért mindenképp kóstolásra érdemesnek, mondhatni kihagyhatatlannak tartjuk.
Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, és a prémium kategória eladásai is tovább tudtak emelkedni. A dobozos sör pedig úgy tűnik, mindent visz.
A rendszerváltást követően Magyarországon sorra nyíltak a kisüzemi főzdék. Az akkori főzdenyitási hullámban induló üzemek közül azonban kevesen érték meg az ezredfordulót, és alig vannak néhányan, akik még ma is működnek.