A How To Make Everything egy sorozat, amelyben megpróbálnak elkészíteni különböző népszerű italokat. Az első részben arra vállalkoztak, hogy búzasört főznek. Vajon sikerül nekik?
A közeledő nyárra fittyet hányva egy imperial stoutot mutatott be a Mecénás Sörműhely szerdán. Meg akarták mutatni, hogy egy magasabb alkoholú, nagy sör is lehet könnyen fogyasztható. Nekik lett igazuk.
A sör egy nem romlandó élelmiszer – vallják a MONYO Sörfőzdében, ahol már lemondtak az elsőgenerációs világuralmi tervekről, viszont összefognák a Kőbányán működő kisüzemi főzdéket és most úgy tűnik, egy szép napon megnyitják majd a második MONYO főzdét is.
A sörforradalom legnépszerűbb fajtái megállíthatatlanul szivárognak be a gasztronómiába. Remek példa erre ez a friss, kapros, grillezett lazac, amelyhez némi indian pale ale is kerül!
Az idei Budapest100 keretében is találnak maguknak érdekes programokat a sörkultúra iránt érdeklődők. A Szent István körúton kiállítás lesz a sörgyártulajdonos Haggenmacher családról.
Utassy Roland, a Beerfort Sörfőzde főzőmestere szerint a magyar sörforradalom kihagyott néhány kulcsfontosságú sörtípust. Pedig egy sörfőző akkor mondhatja magát jónak, ha tud egy korrekt, alap világost csinálni.