Egyfajta sör, különböző évjáratainak kóstolása, hasonlóan, mint a borok esetében. Természetesen csak olyan komoly tételeknél kivitelezhető, mint az imperial stout, bizonyos belga ale-ek vagy spontán erjedésű sörök, illetve árpaborok. A kóstolás a palackozás évjáratai szerint zajlik, legtöbbször a fiatalabb sörökkel kezdve, és az idősebbek felé haladva.
Sörszótár
Borostyánszínű, határozottan malátás karakterű, komlós lágersör, amelyet ifjabb Anton Dreher fejlesztett ki 1841-ben a schwechati Dreher Sörfőzdében.
Lehet vörös felső- és alsóerjesztéssel készülő sör is, amelybe úgy adagolták a különböző pörkölésű malátákat, hogy az ital vöröses színű legyen.
A wee heavy egy skót sörtípus. Desszertsörként szokás emlegetni, leginkább azért, mert alapvetően édes, illetve az alkoholtartalma is viszonylag magas (5,5 és 9 százalék közötti).
Búzasör, amelyet Németországban készítenek. Felsőerjesztésű, szűrt és szűretlen változatban egyaránt készül. Weissbiernek főként Bajorországban, Weizenbiernek Berlinben nevezik.
A Yeast Wörks az Élesztő Sörmühely 2016 tavaszán megújult arculata, amely nemzetközileg is jól értelmezhető. Kocsmasörfőzde, ami az Élesztőből nőtt ki. Ez nem azt jelenti, hogy elkezdtük megfőzni azt a sört, amiből a legtöbbet isznak a vendégek. Sokkal inkább azt, hogy az ott megszülető ötleteket kooperációban főzzék meg olyan sörfőzőkel, akikkel nemcsak szakmailag de emberileg…
Régió Csehország észak-nyugati részében, Karlovy Varytóé nem messze. A híres zateci, vagy saaz komló otthona, amelyet mindössze két hét alatt szednek le, majy szárítják, feldolgozzák, és felhasználásig raktározzák.