- Ez a program elmúlt.
Ogre Bácsi Söregyetem: A kisüzemi sörfőzés kulisszatitkai
2017. 11. 01. 18:00 - 22:00
Esemény navigáció
Jön az I. szemeszter 2. előadása az Ogre Bácsi Söregyetemen, ahol ezúttal Németh Antal, a Monyo Brewing Co. sörfőzőmestere beszél a kisüzemi sörfőzésről.
Az előadás során szó lesz a kisüzemi sörfőzés hanyatlásáról, majd újjáéledéséről, az amerikai kezdetektől a jelenlegi hazai helyzetig.
Honnan és mikor indult el a sörforradalom? Mit kell tudni a kisüzemi sörfőzésről? Mi az a kézműves sör? Miben különböznek a kis sörfőzdék a sörgyáraktól és a nagyipari termeléstől? Mi egy sikeres kisüzemi sörfőzde működésének a titka? Hogyan születik meg egy recept? Milyen alapanyagokkal és technológiával dolgoznak ezek a főzdék?
Többek közt ezekre a kérdésekre kaphatsz majd választ az előadás során.
Az előadó:
Németh Anti házisörfőzőként kezdte a szakmát a 2010-es években. Szakmai blogot indított (Sernevelde), ahol számtalan cikket publikált a házisörfőzés mikéntjéről. Egyike az első gerillasörfőzőknek az országban. Meglévő receptjeit különböző sörfőzdéknél nagyobb mennyiségben is le tudta főzni. 2013-ban a Napalm-mal (Chilis old ale) elnyerte a Főzdefeszt év söre díjat, illetve számos elismerést szerzett külföldi versenyeken is. Két barátjával megalapították a Hedon-t, amely kezdetben gerillafőzdeként működött, jelenleg a sörfőzde Balatonvilágoson található. 2014-ben Pein Ádámmal közösen hozták létre a MONYO Brewing Co.-t, amelynek Anti jelenleg is a szakmai vezetője. Továbbá számos kisüzemi sörfőzés elindulásánál vett részt, mint szakmai tanácsadó.
Fogalmak:
kézműves/kisüzemi/kraft sör, sörfőzés, sörfőzde, sörtechnológia, sörkultúra, sörstílusok, alapanyag, sörforradalom
Az előadás mindenki számára ingyenes.