Cikk megosztása
Minden harmadik fiatal felnőtt csökkentette az alkoholfogyasztását, csaknem 25 százalékuk pedig úgy döntött, hogy teljesen elhagyja az alkoholt – derült ki a Society of Independent Brewers jelentéséből.
A brit Society of Independent Brewers (Független Sörfőzők Társasága) rendszeresen monitorozza a kisüzemi sörágazat tendenciáit. Jelentésük szerint a fiatal felnőttek csaknem egynegyede úgy döntött, hogy teljesen elhagyja az alkoholt, illetve egyre többen választják az alacsony alkoholtartalmú söröket.
A március 12-i jelentés szerint a 18–24 évesek 23 százaléka nem fogyaszt alkoholt, ez hat százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban. 2016 óta pedig 30 százalékkal nőtt az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú sör piaca.
Az alkoholmentes és az alacsony alkoholtartalmú italok iránti növekvő érdeklődés egyre nagyobb hangsúlyt kap. Nemrég például a BrewDog nyitott alkoholmentes kocsmát Londonban. A Sheffieldi Egyetem nemrégiben végzett tanulmánya pedig arra a következtetésre jutott, hogy a 16–24 évesek között azok aránya, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, a 2001-es 10 százalékról, 2016-ra közel 25 százalékra nőtt.
Hogyha kíváncsi vagy rá, hogyan készül az alkoholmentes sör, kattints ide!
A Society of Independent Brewers szerint az alacsony alkoholtartalmú, vagy az alkoholmentes sörök minőségében ráadásul javulás tapasztalható, illetve a választák is nagyon széles már. A fogyasztók óvakodnak a másnaptól, illetve egészségügyi okokból kerülik az alkoholt. Decemberben például a millenniumi korosztály egyharamda nyilatkozott úgy, hogy a karácsonyt teljesen alkohllmentesre tervezi.