Az ipari méretekben előállított radler sörök a legtöbb esetben sör és egy rendkívül édes, cukros gyümölcsszirup házasításával készülnek. De miért ne csinálnád meg otthon az álom finom, egészséges és gyors gyümölcsös sört?
A Hübris gerilla sörfőzde célja, hogy csak a legvagányabb sörök készüljenek náluk, és persze a hosszú távú terv egy saját főzde létrehozása. Kosztolányi Baji Zsolttal beszélgettünk.
Minden, amit jelentkezés előtt tudnod kell a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sörfőző mester szakirányú továbbképzéseiről. Dr. Kun-Farkas Gabriellával, egyetemi adjunktussal, a képzések koordinátorával beszélgettünk.
Patrick Dawson sörszakértő a Draft Magazinnak beszélt arról, hogy azok a sörök, amelyek frissen finoman szólva sincsenek jó formában, érleléssel rengeteget tudnak fejlődni.
Hogyha igen, akkor remek hírünk van, hiszen itt az alkalom! Hogyha pedig nem, akkor nézd meg, milyen lesz, és utána úgyis el akarod készíteni a sajátodat!
Habár borból kevesebb fogy, mint sörből, könnyen előfordulhat, hogy valaki a borok ismeretében kezd érdeklődni a sörök világa iránt. Íme 6 tipp, ha a bor felől jössz!
És miért ekkora királyok? – lehetne ez a következő kérdés, hiszen a sajtjuk és a sörük is világhírű. Ez nem is csoda, hiszen évszázadok óta csiszolják a recepteket.