Sör és leves? Miért ne!

Írta: BeerPorn.hu

2016-11-22 | 08:29 Magazin

Fotó: Finedininglovers.com

Fotó: Finedininglovers.com

Ahogy elérkezik a hűvösebb idő (nem ma, majd a jövő héten), egyre jobban tetszik egy ízletes, forró leves gondolata. A Draft magazin szerint pedig van néhány olyan tuti sör-leves párosítás, amelyeket érdemes kipróbálni!

Hagymaleves + vörös IPA

Fotó: Seriouseats.com

Fotó: Seriouseats.com

Avagy a nem létező “francia” hagymaleves és párja. Mondjuk egy krémes, gazdag hagymalevest (nevezzük bárhogyan), pirított kenyérrel, jól kiegészít egy testes IPA, pláne, hogyha a komlózottság némi hagymás feelinget is kihoz az italból.

Paradicsomleves + Schwarzbier

Fotó: Aleppofood.com

Fotó: Aleppofood.com

No persze a paradicsomlevesnek még véletlenül sem a betűtésztás, valamilyen fura oknál fogva több kiló cukorral kiherélt verziójára, hanem egy kellemesen krémes, fanyar változatra gondolunk, amelyhez valóban jó ötlet egy fekete lager.

Csirkehúsleves + Cream Ale

Fotó: Kitchenbelowcanal.com

Fotó: Kitchenbelowcanal.com

A kissé édeskés cream ale és a klasszikus, a leveszöldségektől szintén finoman édeskés, némileg földes húsleves igazi álompárnak ígérkezik!

Brokkoli krémleves + Vienna Lager

Fotó: Recipeshubs.com

Fotó: Recipeshubs.com

A bécsi lager a maga malátás karakterével és pirítós aromáival, kellemes komlózottságával olyan levesért kiált, amely nem tolakodik a szépen komponált ízek közé, hanem finoman megtámasztja azokat. Ehhez a Draft magazin egy sajtos, finom brokkoli krémlevest ajánl.

(Via)