Legalábbis a Magyar Konyha gasztronómiai magazin 2016 decemberében megjelent budapesti gasztrokalauza szerint.
Magazin
A káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör, ráadásul a sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. Halászléhez világos lágert, pulykához belga apátsági barnát ajánl a sörgasztronómus.
Mutatunk egy pofonegyszerű sörös mártogatóst, amelyet elég egyszer kipróbálni, hogy elfelejtsd a bolti kenceficéket! Perechez, chipshez, sajtos tallérhoz vagy grissinihez, no és néhány remek sörhöz páratlan!
Nyakunkon a karácsony, mi pedig igyekeztünk összeszedni a legjobb sörös ajándékötleteket, mert minden családban van valaki, aki csak azért szokott tortát kapni a szülinapjára, mert a sörön nem állnának meg a gyertyák…
Valahol félúton helyezkedik el az étterem és a kocsma között a közelmúltban nyílt Malter. Mindkettő egy kicsit, de egyik sem igazán. De a sörök nagyon is hangsúlyosak. Révész Róberttel beszélgettünk.
A szláv kultúrkör rozskenyérből erjesztett itala lesz a következő divathullám az Egyesült Államokban?
Mutatunk 7 világbajnok lámpát, amelyek soha sem jöhettek volna létre, ha nincsenek sörösüvegek, hordók, és palackok.
A carbonnade óta tudjuk, hogy ha jó sokáig főzzük sörben a marhahúst, akkor egészen őrületes lesz a végeredmény. Itt is valami hasonló történik, egy olyan csavarral, amitől akár szülinapi tortának is beillik a „sörös marha”.
Sokszor hallani, hogy egy jó név, egy jópofa címke már-már fél siker. Nos, a Fűtőház Sörfőzde eléggé belenyúlt a tutiba az egyre többek által már jól ismert mozdonyos címkéivel. Elmentünk megnézni, hol készülnek Hava Istvánék sörei.
Csak a megfelelő párokat kell megtalálni. Levesek bécsi és fekete lagerhez, bőven komlózott amerikai alehez és persze IPÁ-hoz.