A Gourmet Fesztivál minden évben a hazai gasztronómia legizgalmasabb seregszemléje. Külön öröm számunkra, hogy idén a rendezvényen kóstolható ételek egyik választott, közös alapanyaga a sör! A fesztiválon évek óta megbízható pont az idén a 14-es standon található Belgium Büszkeségei Sörház – az ő söreikhez válogattunk a menüből.
Magazin
Skócia fővárosa, Edinburgh nagyszerű célpontja egy néhány napos kulturális- és gasztro csavargásnak, hiszen 2-3 nap alatt a település fontosabb látnivalói simán bejárhatók, miközben a legjobb éttermeket, gineket, whiskeyket és söröket sem kell kihagyjuk.
A Gourmet Fesztiválon a nagyszerű étel- és borválaszték mellett végre a sörök is a helyükre kerültek, hiszen a sör az egyik kiválasztott alapanyag, amely inspirációt ad idén a séfeknek. Játssz velünk, nyerj páros belépőt a Gourmet Fesztiválra, és kóstold meg a sörkülönlegességeket!
Ha jó a sör, akkor nincs szükség felesleges körítésre – vallják a Hübrisnél, amely gerilla márkából lett az ország egyik legmodernebb kisüzemi sörfőzdéje, és a küldetésének tekinti, hogy a kézműves főzeteket a mindennapok sörévé tegye.
Soha többé nem fogsz ugyanúgy gondolni a fokhagymás pirítósra, mint azelőtt, hogyha elkészíted ezt a finomságot! Kegyetlenül sajtos, nagyon ropogós, és szinte minden világos sörrel remekül működik!
Egész áprilisban csak úgy kapkodtuk a fejünket, hiszen sorra jelentek meg újabb és újabb olyan sörök, amelyeket korábban nem kóstolhatott a közönség. Nem is volt könnyű válogatni közülük. Íme egy szubjektív lista.
Eddig csak egy sörvacsorán jártunk a Dreher Sörgyárban. Kellemesek az emlékeink, de fontos hozzátenni, hogy az már lassan másfél éve volt. Itt volt az ideje újra megnézni, milyen gasztroélmény várja a látogatókat, hiszen nagyjából tíz alkalom után két valószínű változat állhat egy-egy ilyen kezdeményezés előtt: időről-időre megújulva érdekes tud maradni, vagy szépen elszürkül az egymás…
A nagyközönség még csak pár hete értesülhetett róla, hogy felsőerjesztésű, meggysört dob piacra a Soproni Sörgyár, az Óvatos Duhaj sorozat tagjaként. Az új termék az eddigi visszajelzések alapján könnyen lehet a nyár egyik slágere. Kíváncsiak voltunk, hogy mi áll egy ilyen termékfejlesztés mögött.
Meglehetősen rákaptak a grillezésre a magyarok: a Nielsen adatai szerint mintegy három és fél milliárd forintot költünk el május és augusztus között grilleznivalóra. Ha ezt összevetjük a sörpiac bővülésével, idilli kép sejlik fel.
Semennyire ne zavarjon a picit visszaeső hűmérséklet: itt az ideje teljes gőzzel a nyárra készülni. Ehhez pedig mutatunk egy erjesztett, gyömbéres finomságot, amely mégsem sör!