Tíz nagyon kedvelt sörtípusról írtunk egy-egy jellemző mondatot. Vajon ez elég ahhoz, hogy kitaláld, melyikre gondoltunk? Induljon a nagy sörkvíz!
Magazin
Két hónappal ezelőtt még simán lealkoholistázták azt, aki rendszeresen sörözött otthon. Nos, ez biztosan megváltozott a járvány hatására. Már nem ciki otthon inni, szerintünk ezek voltak a legérdekesebb új sörök az elmúlt hetekben.
Angliában a sör alternatívája, Franciaországban a boré, itthon viszont leginkább a kommersz változatokat ismeri a többség. A hazai ciderkultúra még igencsak gyerekcipőben jár, az etyeki BudaPrés mégis roppant ambiciózus tervekkel kezdett bele a magyar almabor készítésébe.
Frissítő, fűszeres illatú, citrusos, könnyed nyári sör, amiből szívesen kóstolnék még egyet – nagyjából így összegezhető azoknak a válasza, akik online sörtesztünkön értékelték a Borsodi Hoppyt.
A Gyulán működő Beer Corner – Viharsarki Sernevelde újdonsága egy olyan sörtípus, amellyel a legbevállalósabb kraft főzdék szoktak csak próbálkozni, mégis tökéletesen illeszkedik az elsősorban klasszikusokkal dolgozó főzde szortimentjébe. Azt is eláruljuk, miért!
Imádjuk azokat az ételeket, amelyek csupán néhány alapanyagból készülnek, mégis ínycsiklandóak! Ehhez sem kell sok minden, mégis fantasztikus, ahogy a malátás belga ale íze belekerül a gombába és a polentába is.
Ne részletezzük, milyen jó lenne kimozdulni, és mondjuk grillezni egyet a napsütésben barátokkal. Helyette marad az erkély vagy a kert, a lehető legszűkebb körben. A közös főzések helyett jöhetnek a legjobb evős-ivós filmek, összegyűjtöttünk hetet, amelyek segítenek könnyebbé tenni ezt az időszakot.
Nemrég jelentette be a Borsodi Sörgyár, hogy Borsodi Hoppy néven piacra dob egy új sört, ami nem más, mint egy hopláger – és ezzel be is biztosította magának a 2020 első igazi sörös meglepetése címet! Nyerj Borsodi Hoppy kóstolót és értékeld az új sört!
Ahány ház, annyi szokás, de az biztos, hogy most, amikor a megszokottnál több időt töltünk otthon, előkerül néhány új recept, eddig ki nem próbált étel és ital, hiszen a hétvégi vacsorák és iddogálások egy darabig a nappaliba, no meg az online térbe költöztek. Eddig ez a mi kedvenc itthoni finomságunk!
A HUBA – Hungarian Beer Academy közzétette a sörtanfolyamai egyik kedvenc ételének receptjét. A karamellizált körte kéksajttal és dióval egyszerűen elkészíthető fogás, de ennek ellenére a végeredmény igen összetett ízvilágú különlegesség, amihez a dupla IPA söröket javasolják.