fbpx
Egész áprilisban csak úgy kapkodtuk a fejünket, hiszen sorra jelentek meg újabb és újabb olyan sörök, amelyeket korábban nem kóstolhatott a közönség. Nem is volt könnyű válogatni közülük. Íme egy szubjektív lista.

Eddig csak egy sörvacsorán jártunk  a Dreher Sörgyárban. Kellemesek az emlékeink, de fontos hozzátenni, hogy az már lassan másfél éve volt. Itt volt az ideje újra megnézni, milyen gasztroélmény várja a látogatókat, hiszen nagyjából tíz alkalom után két valószínű változat állhat egy-egy ilyen kezdeményezés előtt: időről-időre megújulva érdekes tud maradni, vagy szépen elszürkül az egymás utáni alkalmak során.

A nagyközönség még csak pár hete értesülhetett róla, hogy felsőerjesztésű, meggysört dob piacra a Soproni Sörgyár, az Óvatos Duhaj sorozat tagjaként. Az új termék az eddigi visszajelzések alapján könnyen lehet a nyár egyik slágere. Kíváncsiak voltunk, hogy mi áll egy ilyen termékfejlesztés mögött.

Meglehetősen rákaptak a grillezésre a magyarok: a Nielsen adatai szerint mintegy három és fél milliárd forintot költünk el május és augusztus között grilleznivalóra. Ha ezt összevetjük a sörpiac bővülésével, idilli kép sejlik fel.

Semennyire ne zavarjon a picit visszaeső hűmérséklet: itt az ideje teljes gőzzel a nyárra készülni. Ehhez pedig mutatunk egy erjesztett, gyömbéres finomságot, amely mégsem sör!

Izgalmas játékra invitálta a kíváncsi fogyasztókat az Yes,I brew csapata: a Habzó zene névre keresztelt eseménysorozat debütálására a söröket az Ugar Brewery biztosította, a zenében pedig Juhász Bence fogta kezünket és kalauzolt. Méghozzá milyen ügyesen!

Kölökkoromban többször ültem kispolszkiban, belül kicsi volt, egyszerű, de cuki, és kinézve az ablakon olyan magasnak tűnt minden és mindenki. Most felnőttként (bahh) beültem a Bercsényi utcai Kispolszkiba, ami belül kicsi, egyszerű, de cuki, és ha kinézek az ablakán, magasnak tűnik minden és mindenki, ugyanis pince.

Tbiliszi nyüzsög, mint egy hangyaboly. Grúzia fővárosában él nagyjából kétmillió ember, akik iszonyat mennyiségű babot esznek, imádják a koriandert és a jó pálinkát. Barátságosak és szeretnek, de ami még jobb, tudnak is finom söröket főzni! Gasztro-élménybeszámoló a Kaukázus lábától.

Itt van a porter és itt van a stout. Feketék, Nagy-Britanniából származnak és közös bennük az is, hogy imádjuk őket. De mi lehet a valódi különbség közöttük? Bemutatjuk, hogyan alakultak ki ezek a roppant népszerű sörfajták, és a porter mélyrepülése sem marad ki!

A sort persze tovább lehetne folytatni, hiszen a Hawaii pizza sem a Csendes-óceáni szigetcsoportról származik, és a székelykáposzta sem székely. Bologna polgármestere ki is akadt ezen a spagetti-dolgon.

Nincs az a vega, húsimádó, a fűszeres ételeket kedvelő, vagy az egyszerű ízekért rajongó arc, aki ne találna magának kedvencet a Piterest legnagyobbat futó finger food-szerű kajái között. Mutatunk hatot, amelyeket mind-mind másért imádunk, és amelyek különféle sörökkel is jól muzsikálnak!

A Pécsi Sör Beer & Traditional Food február óta várja a friss pécsi főzetekre és magyaros ételekre vágyó vendégeket a Káldy Gyula utcában. Az étterem a sörök mellett tök igényes borkínálattal és napi menüvel is csalogat, de mi persze a sör-étel kombókat néztük meg.