A szeptemberi nyár annyi jó újdonságot tartogatott, hogy csak úgy kapkodtuk a fejünket! Kókuszos-maracujás NEIPA, fehér stout, ananászos gumicukor, sauvignon blancra emlékeztető, és epres-kókuszos szuperIPA. Jöjjenek szépen sorban!
Vakteszten mentünk neki a Magyarországon, szupermarketekben kapható meggyes söröknek. Ez eddig nem is hangzik annyira nagyon rosszul, de ha bevalljuk, hogy csak azoknak, amelyek ára belefért az 500 Ft/fél literes keretbe, már egészen más a helyzet.
Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Kihagyhatatlan programhelyszínek jönnek!
Lados Péter a sörkedvelők számára elsősorban a Yeast Side sörfőzdéből lehet ismerős, illetve megfordult még néhány kisüzemben, mielőtt a közelmúltban a Soproni Sörgyár sörfőző mestereként kezdett dolgozni. Beszélgetésünkben azt is elárulja, milyen sör lesz a napokon belül megjelenő új Óvatos Duhaj termék.
Dr. Cseh Sándor az egykor virágzó hazai komlótermesztés élő legendája. A Bólyi Mezőgazdasági Kombinátban dolgozott 1961-től 1986-ig, ahol két új komlófajta szelekciója is a nevéhez fűződik. A szakemberrel az egykori magyar komlóról, és a jelenlegi lehetőségekről is beszélgettünk.
A kőbányai pincerendszer nem rövidnadrágos – spagettipántosoknak való vidék, mi mégis lemerészkedtünk, hiszen a Kőbánya X sörök megjelenését üdvözlő játékunk nyerteseivel egy izgi, kőbányai pince- és sörtúrán vettünk részt. Ha nem tartottál velünk, tedd meg most!
Október 10-én tartják meg először a Nyitott Főzdék Napját, amelyen a résztvevő magyar sörfőzdék tárt kapukkal és változatos programokkal várják a vendégeket. Körkapcsolás és programajánló következik!
Világszerte növekszik a gyümölcsös sörök népszerűsége, de olyan karrierről nem sokan mernek álmodni, amit Magyarországon a meggyes sörök futottak be az elmúlt pár évben. Nézzük hát, honnan ered a gyümölcsökkel tuningolt sör, és lássunk pár igazán különleges példát!
Hogyha a csörögefánk a magyar churros, a törköly a magyar grappa és a rakott kel a magyar lasagne, kell, hogy legyen hazai jalapeno poppers is, nem? 🙂 Hát tessék, ez tuti, hogy nagyon finom, tökmagyar, és még egészségesebb is, mint az eredeti!
Az India Pale Ale történetét (szinte) mindenki ismeri: egy sör, amit anno erősebbre főztek, mint a többit, és több komlót adtak hozzá, azért hogy kibírja a tengeri szállítást a gyarmati Indiába. Megvan, ugye? Nos, el is felejtheted!