Ismét a Széll Tamás és Szulló Szabina által vezetett Stand fine dining étterem kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán, ahol új elismeréseket is átadtak.
2023-ban nyílik meg az egykori brüsszeli tőzsdepalotában az a sörmúzeum, amelynek Belgian Beer World lesz a neve, és az ország sörfőzési kultúráját mutatja majd be. A projektre kb. 36 millió eurót költenek.
Két legendás sörfőzde együttműködéséből született „triplakomlós láger” kerül napokon belül a magyar Spar és Interspar áruházak polcaira. A Bitburger és a Sierra Nevada Brewing közös terméke egyszeri főzet, amely igen korlátozott mennyiségben érkezett Magyarországra.
Alkoholmentes, gluténmentes, laktózmentes, craft és tök vegán. Mi illene jobban bele a XXI. század elejének italtrendjeibe, mint az Indiana City Brewing vadiúj itala, a Primo?!
Nyugdíjba megy Jean-François van Boxmeer, aki 1984-ben csatlakozott a Heinekenhez és 15 éve áll a világ második legnagyobb sörgyárának élén. Utódja a ázsiai és Csendes-óceáni piacokért felelős vezető lesz.
Minden nagy gyártó úgy készült egy évvel ezelőtt, hogy tavasszal és nyáron nagyon komolyan felpörög a sörfogyasztás, erre a május a legkevésbé arra volt alkalmas, hogy a kertben sörözgessünk. Végül csak a sörreneszánsz tudott segíteni a hazai gyárakon.
LöWOLF Craft Beer Co. – az idei év (és ezzel 2020.) talán legújabb újhullámos sörmárkája, amely 2020. január 1-én látta meg a napvilágot. Gerilla főzdéről van szó, első sörük – rendhagyó módon – egy német típusú märzen, amely a Horizont Sörfőzdében készült, de már azt is lehet tudni, mi lesz a következő dobásuk!
Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.
Egyre többet olvashatunk arról, hogy várhatóan fenekestől felforgatja a borpiacot a klímaváltozás: a legmenőbb olasz és spanyol borvidékek komoly bajba kerülhetnek, nálunk meg akár el is tűnhetnek a fehérborok. De ugyanúgy aggódnak az árpa- és komlótermelők is.