Minden nagy gyártó úgy készült egy évvel ezelőtt, hogy tavasszal és nyáron nagyon komolyan felpörög a sörfogyasztás, erre a május a legkevésbé arra volt alkalmas, hogy a kertben sörözgessünk. Végül csak a sörreneszánsz tudott segíteni a hazai gyárakon.
Hírek
LöWOLF Craft Beer Co. – az idei év (és ezzel 2020.) talán legújabb újhullámos sörmárkája, amely 2020. január 1-én látta meg a napvilágot. Gerilla főzdéről van szó, első sörük – rendhagyó módon – egy német típusú märzen, amely a Horizont Sörfőzdében készült, de már azt is lehet tudni, mi lesz a következő dobásuk!
Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.
Egyre többet olvashatunk arról, hogy várhatóan fenekestől felforgatja a borpiacot a klímaváltozás: a legmenőbb olasz és spanyol borvidékek komoly bajba kerülhetnek, nálunk meg akár el is tűnhetnek a fehérborok. De ugyanúgy aggódnak az árpa- és komlótermelők is.
Nagyszerű évet zárt a kínai sörpiac tavaly, de komoly hatással lehet a régió söreladásaira a koronavírus-járvány, ennek ellenére nem változtatnak távol-keleti terjeszkedési terveiken a nagy sörgyártók.
Négy futball Európa bajnoki meccset rendeznek júniusban Budapesten, a Puskás Arénában. Az már biztos, hogy a francia és a portugál válogatott is pályára lép a fővárosban. A teltház várhatóan garantált, a helyszín pedig nem bízza a véletlenre a szurkolók sörrel való ellátását: díjnyertes, hi-tech sörcsapoló-berendezésekkel készülnek.
Az eddig csendben, a hátsó kertekben, illetve csak a fanatikus rajongók számára létező BBQ őrületet szeretné minél szélesebb közönséggel is megismertetni egy budapesti étterem, amely a finom falatok mellett oktató videókkal, tudástárral, workshopokkal és webshoppal rukkol elő idén.
2024-től a legnagyobb alkoholos italokat gyártó cégek valamennyi termékén egységes címkékkel találkozhatunk, amelyek arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy kiskorúak nem fogyaszthatnak alkoholt.
Vagyis tíz nap, amikor fix, alacsony árakon lehet kajálni olyan éttermekben, ahol egyébként igen húzós lenne. Az éttermek 3 900, 4 900 és 5 900 forintos menüárakkal készülnek, érdemes előrefoglalni.
A barna csiperkegomba, a csicsóka, a karfiol, a káposzta vagy a cékla lesz az idei Bocuse d’Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga. Hogy melyik, a verseny előtti napon, jövő kedden derül ki.