A társas, közösségi sörfogyasztás 7000 évvel ezelőtti nyomára bukkantak Izraelben, a Jordán folyó völgyében lévő Tel Caf nevű régészeti lelőhelyen – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.
Évek óta látjuk, ahogyan a prémium kategóriák felé fordul a sörpiac Magyarországon is. És ezt még a Covid sem tudta megváltoztatni, sőt! Tényleg radikálisan csökken az alsópolcos sörök aránya, vagy csak ügyes kommunikációs trükkről van szó?
Összességében jobb évet zár a tavalyinál a Borsodi Sörgyár, de messze van még a koronavírus járvány előtti szint. Közben jelentős fejlesztések is voltak Bőcsön, ahonnan már a cseh és a horvát piacra is termelnek.
A világ legnagyobb sörgyártó cége növényi alapú fehérjetermékeket készít majd a sörtörkölyből. Jöhetnek a fehérjeturmixok és az árpa alapú növényi tejek is.
A Drehernél azt gondolják, hogy a pandémia előtti, 2019-es szintre nagyjából három-négy év múlva fognak csak visszatérni. A termelést pedig az alapanyagok árának emelkedése nehezíti.
Hétvégén röppent fel a hír, hogy Ganxsta Zolee egy új, a saját neve alatt futó sört dob a piacra, még karácsony előtt. Az újdonság neve Dög Beer, és már azt is megtudtuk, hogy egy hoplágerrről van szó.
Lényegében a férfi szerzetesek által készített Duvel kapott két lánytesót azoknak a söröknek a formájában, amelyeket a belgiumi Maredret apátság apácái kezdtek készíteni annak érdekében, hogy legyen pénzük felújítani az épületet.
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének adatai szerint a magyarok átlagosan évi 11 liter tiszta szesznek megfelelő alkoholt isznak meg. Ezzel az európai középmezőnybe tartozunk, aminek az egyik oka az lehet, hogy nálunk viszonylag olcsó a sör, a bor és a pálinka.
A kedvezőtlen időjárás miatt sem Kanadában, az Egyesült Államokban, sem pedig Európában nem volt jó az árpatermés. 200 000 tonna tavaszi árpa hiányzik az európai piacról, ez pedig áremelkedéshez vezet.