fbpx
Borsodi Gyömbér Ale és Borsodi Meggy Ale a két újdonság, amellyel a Borsodi Sörgyár idén tavasszal bővíti a portfolióját. A két új termék a tavaly kezdett sörcsalád (Hoppy és IPA utáni) újabb tagja.

Trappista útmutatások alapján, de magyar konyhában fejlesztett receptekkel teremtene virágzó apátsági sörkultúrát a Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarországon. A tavaly nyílt sörfőzdében immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat.

Nagyjából másfél év után teljesen eltűnik a Soproni Óvatos Duhaj családból a Porter. A 2019-ben bemutatott sör még elérhető pár hétig itt-ott, de az már biztos, hogy kivezeti a terméket a Heineken Hungária.

Vasárnap éjfélig lehetett nevezni a One Beer házisörfőző versenyére, ahová extrém söröket vártak. A versenyre 65 házisörfőző jelentlezett, több mint 100 főzettel.

Nagy-Britanniában egy egészen szokatlan ötleten kezdtek el komolyan gondolkozni: árelőnyhöz juttatnák a pubokat a szupermarketekkel szemben, hogy a lezárás után hamarabb magára találhasson a vendéglátási szektor.

Az Asahi Europe & Internationalnek van egy célkitűzése, miszerint 2030-ra a termékportfóliójuk 20 százaléka alkoholmentes lesz. Ennek fényében a cégcsoport egyik márkája, a Peroni most „beszáll a formaegybe”.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint 2020-ban a szállodák, kocsmák és éttermek forgalma több mint harmadával volt kevesebb, mint 2019-ben. Ez pedig nagyon komoly hatással van a söripar teljesítményére is.

a komló genomja az emberéhez hasonló méretű, és bonyolultságú; megértése pedig új, még vadítóbb komlófajták kifejlesztése mellett egy csomó betegség gyógyításában lehet a kutatók segítségére!

2020-ban Brüsszelben tartották volna a világ egyik legnagyobb söripari konferenciáját, de a járvány miatt már nem került rá sor. Idén már meg sem próbálják offline megtartani, jöhet a webes, ingyenes változat.

Miután a Dreher és a Borsodi is bejelentette, anyacégük piacra dobja Magyarországon is a hard seltzert, vannak arra utaló jelek, hogy a Heinekennél sem tétlenkednek.

A Gasztro- és a Szállodaszüvetség is nyomja a nyitás gombot. Utóbbi azt szeretné elérni, hogy azok, akik igazoltan védettek a vírussal szemben, már mehessenek szállodába és étterembe, előbbi a fokozatosságban hisz.

Egészen a római korig működhetett az a sörfőzde, amelyet amerikai és egyiptomi régészek tártak fel a közelmúltban. A képek alapján sci-fibe illő helyszínen Kr. e. 3000 körültől főzhettek sört.