Az idei német komlótermés várhatóan 20,4 százalékkal marad el a tavalyi 47 862 tonnás mennyiségtől, és a jelek szerint az alfasav szintek is az átlag alatt maradnak.
Az Európai Unióban gyártott sörök több mint felét mindössze négy országban készítik, de ennél is nagyobb probléma, hogy hiába nőtt valamelyest az éves termelés, még mindig elmaradt a 2019-es szinttől.
Elégedettek a sörgyártók az első félévi forgalommal, bár a júliusi eladások kissé visszafogottabbak voltak – nyilatkozta a Belvárosi Sörfesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A Főzdekocsmák Éjszakája lesz az ezentúl csak tavasszal megrendezett Nyitott Főzdék Napja őszi párja. A Főzdekocsmák Éjszakáján a csapolt sör minősége, és a taproom kultúra kerül a középpontba, valamint országos kocsmakvíz is lesz!
Annak ellenére, hogy a kisüzemi sörgyártásra milyen negatív hatással voltak a koronavírus járvány okozta lezárások, a szegmensnek továbbra is hatalmas növekedést jósolnak.
Nagyon úgy fest, hogy a „logisztikai nehézségek miatt” már meg is kezdődött az olyan márkák oroszországi gyártása, mint a Leffe Blonde, Leffe Brune, Spaten és Franziskaner.
Jócskán elmarad a Carlsberg globális bevétele az elemzői várakozásoktól, és az emelkedő gyártási költségek megnyírbálják majd a gyártó haszonkulcsait. Az ikonikus Liverpool mezekbe csomagolt Calrsberg sörök viszont hamarosan felbukkannak Magyarországon is.
Egészen szürreálisan hangzik az a terv, amit Japánban valósítanának meg, ahol a fiatalok nem fogyasztanak elég alkoholt, ezért csődközeli állapotba jutottak a vendéglátóhelyek. Ezért a helyi adóhatóság felügyeletével indítanak italozásra buzdító programot.
Az Egyesült Királyságban a pubok látogatóinak harmada már egyáltalán nem az alkohol miatt látogatja meg a kocsmákat. Az alkoholfogyasztás az éttermekben pedig méginkább visszaszorulóban van.