Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide. Vannak új, csillaggal kitüntetett helyek, és bekerült az ajánlásba a zip’s brewhouse is!
Hírek
A cseh láger főzés művészetén és sokszínűségén rugózik majd a soron következő Brewers Forum, amelyre Prágában kerül majd sor, május 21-23-án.
Kissé provokatív a cím, hiszen hivatalosan nem olyan régen, november 1-jén, reggel 7 órától indult el a Száraz November, amelyet immár nyolcadik éve hirdetnek meg. Idén a rohamivás a központi téma, és a minőség győzelme a mennyiség felett.
A magas élelmiszeráraktól fél leginkább a magyarok túlnyomó része. Noha Magyarországon a sörök drágulása továbbra sem olyan drasztikus, mint más élelmiszeripari cikkeké, a hatás tagadhatatlan.
Idén először Magyarország egészéről jelentet meg étteremlistát a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely eddig Magyarországon csak a budapesti éttermekről közölt minősítést.
Szenzációs felfedezések, amelyek szerint az alkohol fogyasztása nem káros, sőt, épp ellenkezőleg – témájú cikkeink érthetetlenül sok olvasót vonzanak. Várakozásaink szerint az „alkohol segíthet a demencia elleni küzdelemben” téma is vonzó lesz! 🙂
Már jól fel kell ugyan öltözni egy szabadtéri sörözéshez, de ezen a hétvégén még bőven várnak olyan programok, amelyekért érdemes a melegebb bakancsot választani. A sör- és gasztrofesztivál szezon még nem ért véget!
Minden bizonnyal a magyar piacot is érintette volna, ha – ahogy az a tervekben szerepelt – jövőre tényleg végleg bezárják az Oettinger gothai sörfőzdéjét, ugyanis az üzem jelentős exportot bonyolít le. A Paulaner viszont gyorsan lépett.
Németország legnagyobb független sörgyártója egy év múlva végleg leállítha frankfurti gyárát, addig pedig fokozatosan áthelyezi a sörfőzést és a palackozást más üzemeibe. A döntés hátterében az áll, hogy a német sörpiac évek óta hanyatlóban van.
A Carlsberg 175. szülinapja alkalmából exkluzív, kísérleti főzeteket jelentett be, méghozzá olyanokat, amelyeket elsőre akár egy craft főzde is bevállalna! Jöhet a yuzus brut, a 100 százalék búzamaláta és a hordóérlelt láger!