Több ezer látogatót várnak idén is a 19. Őrségi Tökfesztiválra, amely ma kezdődik Őriszentpéteren, Nagyrákoson és Szalafőn. A buli alkalmából pedig az Őribird Sörfőzde sütőtökös sört is készített.
Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én. A Főzdekocsmák Éjszakáján a sörfőzdékbe is benézhetnek a látogatók.
A BrewDog elárulta, hogy még idén megnyitja első kocsmáját, ázsiai terjeszkedésének fontos állomásaként. A vállalkozásban a partnere pedig nem más, mint a Budweiser.
Teljes egészében malátázatlan árpa felhasználásával kezdett sörkészítésbe egy főzde. A technológia kulcsa a megfelelő enzimek használata. Az eredmény már kóstolható is.
A drágulások ellenére tovább csökkent a hazai sörértékesítésben az alacsonyabb minőségű termékek aránya, miközben a szuperprémium szegmens tartja magát. A kisüzemek úgy tűnik, három túlélési stratégiát alkalmaznak.
Íme egy újabb jele annak, hogy a jövőben a sörözés egyre kevésbé jelenthet egyet az alkoholfogyasztással. Miközben idehaza immár sorra bukkannak fel a nagy gyártókéi mellé az alkoholmentes kisüzemi sörök is, Németországban az előállított alkoholmentes sör mennyisége az elmúlt 10 évben csaknem megduplázódott.
Augusztus 23-án lesz az első New England vagy hazy IPA nap, amely az utóbbi években hatalmas rajongótábort szerzett ködös, komlóhangsúlyos IPA-kat ünnepli!
Az Eurostat adatai szerint az uniós országok 7 százalékkal több sört termeltek 2022-ben, mint 2021-ben, és visszatértek a 2019-es járvány előtti évhez közeli szintre. Éljen!