Hat sörkoktél a forró napokra

Írta: BeerPorn.hu

2017-05-29 | 07:50 Magazin

Fotó: Chilledmagazine.com

Tedd izgalmassá a családi bulikat, baráti összejöveteleket, vagy a romantikus estéket saját készítésű sörkoktélokkal! Íme hat fantasztikus recept!

Készítsd el és lepd meg magadat, illetve a barátaidat, ismerőseidet különleges sörkoktélokkal, amelyek a pezsgő buborékokkal, illetve a változatos összetevőkkel nemcsak felfrissítenek, de felejthetetlen gasztronómiai élményt is nyújtanak!

A Sör mi több igyekezett könnyen beszerezhető összetevőkkel, házi körülmények között is kényelmesen elkészíthető, mégis gazdag és színes választékot bemutatni.

Campari Weizen

A klasszikus Campari Orange és a citrusosan frissítő búzasör találkozása. Az édeskésen fanyar maláta és a citrusos ízek mellé a keserűt ezúttal nem a komlók, hanem a Campari ízei adják.

Hozzávalók:

  • 4 cl Campari
  • 8 cl narancslé
  • 2 dl bajor stílusú búzasör
  • jég
  • díszítésnek narancskarika

Elkészítés: Koktélos pohárban jégre töltjük a narancslét és felöntjük a búzasörrel, majd óvatosan rátöltjük a Camparit, narancskarikával díszítjük.

Violet Wit

A witbier korianderes, citrushéjas illata és ízei, illetve a levendula titokzatos keserédes zamata egy kis friss zölddel.

Hozzávalók:

  • 3 cl levendulaszirup
  • 0,33 l belga stílusú búzasör (Witbier)
  • jég
  • díszítésnek kígyóuborka-szelet

Elkészítés: Tulipán-pohárba jégre töltjük a búzasört, majd egy tölcsér segítségével a sűrűbb szörpöt az óvatosan aljára töltjük. Uborkaszelettel díszítjük.

StrawBEERry

Aki nem annyira kedveli a komlók sajátos keserűjét, annak az eper meglágyítja és édesíti az italát, és felerősíti a lágerek mézeskenyeresen édes, gabonás ízvilágát.

Hozzávalók:

  • 4 cl eperszirup
  • 2 dl világos (nem kesernyés) láger
  • 3-4 szem fagyasztott eper
  • lime

Elkészítés: A fagyasztott epreket fehérboros kehelybe tesszük, enyhén megnyomkodjuk a törőfával és a lime-gerezdeket is beletesszük majd ráöntjük az eperszirupot és óvatosan rátöltjük a sört.

Russian Cherry Bitter

A jéghideg vodka és a citrusos bodzás ízek mellé a meggyes sör és a citrom frissítően fanyar, valamint a cseresznyelikőr édes ízei és a cseresznyehéj sajátos kesernyés zamata váltakozik az ízlelőbimbóinkon. Egyszerre lángol és kellőképp hűt.

Hozzávalók:

  • 5 cl vodka
  • 5 cl bodzaszörp vagy szirup
  • 2 cl cseresznyelikőr
  • 1 dl tonik
  • 1 dl Kriek Lambic (belga stílusú meggyel érlelt sör)
  • citrom
  • jég

Elkészítés: Talpas kehelyben jégre öntjük (vagy shakerben összerázzuk) a vodkát, a cseresznyelikőrt és a bodzaszörpöt, majd felöntjük a tonikkal, majd a meggyes sörrel.

Vanilla Bock

A vaníliafagylalt tejszínesen krémes ízeinek találkozása a pörkölt kávés-csokoládés malátával, amelyet a csokilikőr tovább erősít, és a skót whisky enyhén füstös malátája, illetve a sűrű baksör telt aromái mélyítenek el.

Hozzávalók:

  • egy gombóc vaníliafagylalt
  • 5 cl skót whisky
  • 5 cl csokoládészirup
  • 1,5 dl sötét baksör

Elkészítés: Ír kávéspohárba tesszük a vaníliafagyit ráöntjük a whisky-t és a csokiszirupot majd óvatosan felöntjük a baksörrel.

Blonde Ice Tea

A Blonde Ale jellegzetes belga élesztőjének ízei találkoznak az édeskés almalé és a fűszeresen friss gyömbér ízvilágával, és mindezt a lime csodás friss citrusossággal fejeli meg.

Hozzávalók:

  • 8 cl almalé
  • 8 cl Ginger Ale
  • 8 cl Belga stílusú Blonde Ale
  • jég
  • lime

Elkészítés: Shaker pohárba tesszük és megnyomkodjuk a lime-gerezdeket, majd sok jégre töltjük az almalevet, utána a ginger ale-t, valamint a belga sört, végül lime-karikával díszítjük.