Cikk megosztása
Tedd izgalmassá a családi bulikat, baráti összejöveteleket, vagy a romantikus estéket saját készítésű sörkoktélokkal! Íme hat fantasztikus recept!
Készítsd el és lepd meg magadat, illetve a barátaidat, ismerőseidet különleges sörkoktélokkal, amelyek a pezsgő buborékokkal, illetve a változatos összetevőkkel nemcsak felfrissítenek, de felejthetetlen gasztronómiai élményt is nyújtanak!
A Sör mi több igyekezett könnyen beszerezhető összetevőkkel, házi körülmények között is kényelmesen elkészíthető, mégis gazdag és színes választékot bemutatni.
Campari Weizen
A klasszikus Campari Orange és a citrusosan frissítő búzasör találkozása. Az édeskésen fanyar maláta és a citrusos ízek mellé a keserűt ezúttal nem a komlók, hanem a Campari ízei adják.
Hozzávalók:
- 4 cl Campari
- 8 cl narancslé
- 2 dl bajor stílusú búzasör
- jég
- díszítésnek narancskarika
Elkészítés: Koktélos pohárban jégre töltjük a narancslét és felöntjük a búzasörrel, majd óvatosan rátöltjük a Camparit, narancskarikával díszítjük.
Violet Wit
A witbier korianderes, citrushéjas illata és ízei, illetve a levendula titokzatos keserédes zamata egy kis friss zölddel.
Hozzávalók:
- 3 cl levendulaszirup
- 0,33 l belga stílusú búzasör (Witbier)
- jég
- díszítésnek kígyóuborka-szelet
Elkészítés: Tulipán-pohárba jégre töltjük a búzasört, majd egy tölcsér segítségével a sűrűbb szörpöt az óvatosan aljára töltjük. Uborkaszelettel díszítjük.
StrawBEERry
Aki nem annyira kedveli a komlók sajátos keserűjét, annak az eper meglágyítja és édesíti az italát, és felerősíti a lágerek mézeskenyeresen édes, gabonás ízvilágát.
Hozzávalók:
- 4 cl eperszirup
- 2 dl világos (nem kesernyés) láger
- 3-4 szem fagyasztott eper
- lime
Elkészítés: A fagyasztott epreket fehérboros kehelybe tesszük, enyhén megnyomkodjuk a törőfával és a lime-gerezdeket is beletesszük majd ráöntjük az eperszirupot és óvatosan rátöltjük a sört.
Russian Cherry Bitter
A jéghideg vodka és a citrusos bodzás ízek mellé a meggyes sör és a citrom frissítően fanyar, valamint a cseresznyelikőr édes ízei és a cseresznyehéj sajátos kesernyés zamata váltakozik az ízlelőbimbóinkon. Egyszerre lángol és kellőképp hűt.
Hozzávalók:
- 5 cl vodka
- 5 cl bodzaszörp vagy szirup
- 2 cl cseresznyelikőr
- 1 dl tonik
- 1 dl Kriek Lambic (belga stílusú meggyel érlelt sör)
- citrom
- jég
Elkészítés: Talpas kehelyben jégre öntjük (vagy shakerben összerázzuk) a vodkát, a cseresznyelikőrt és a bodzaszörpöt, majd felöntjük a tonikkal, majd a meggyes sörrel.
Vanilla Bock
A vaníliafagylalt tejszínesen krémes ízeinek találkozása a pörkölt kávés-csokoládés malátával, amelyet a csokilikőr tovább erősít, és a skót whisky enyhén füstös malátája, illetve a sűrű baksör telt aromái mélyítenek el.
Hozzávalók:
- egy gombóc vaníliafagylalt
- 5 cl skót whisky
- 5 cl csokoládészirup
- 1,5 dl sötét baksör
Elkészítés: Ír kávéspohárba tesszük a vaníliafagyit ráöntjük a whisky-t és a csokiszirupot majd óvatosan felöntjük a baksörrel.
Blonde Ice Tea
A Blonde Ale jellegzetes belga élesztőjének ízei találkoznak az édeskés almalé és a fűszeresen friss gyömbér ízvilágával, és mindezt a lime csodás friss citrusossággal fejeli meg.
Hozzávalók:
- 8 cl almalé
- 8 cl Ginger Ale
- 8 cl Belga stílusú Blonde Ale
- jég
- lime
Elkészítés: Shaker pohárba tesszük és megnyomkodjuk a lime-gerezdeket, majd sok jégre töltjük az almalevet, utána a ginger ale-t, valamint a belga sört, végül lime-karikával díszítjük.