Cikk megosztása
Az alapfokú- és haladó sörtanfolyamok mellett, jövőre már egész estés, a sörgasztronómia és a sör-étel párosítások köré épített, gyakorlati elemekkel megtűzdelt tanfolyamokat is tart a HUBA – Hungarian Beer Academy.
Mivel a söröknél – csakúgy, mint a borok esetében –, minden ételtípus mellé illeszthető egy, vele tökéletes párt alkotó sör is, az új, sörgasztronómiai kurzuson betekintést nyújtanak a sörgasztronómia változatos, komplex és izgalmas világába, ami egy-egy fogást is könnyedén képes magasabb szinte emelni – írják.
A sör-étel párok köré felépített sörgasztronómiai kurzusokon az elméleti tudás mellett gyakorlati útmutatóval is ellátják a résztvevőket. A hallgatók így nem csak elsajátíthatják a sör-étel párosítás elméletét és megkóstolhatják a sörökhöz komponált ételeket, hanem részt vesznek majd néhány fogás elkészítésében is – olvasható a HUBA honlapján.
A tanfolyamon a klasszikus sör-étel párok mellett kifejezetten nagy szerepet kapnak az újhullámos kisüzemi sörök mellé kínált, olykor igen távoli konyhák, meglepő ételei is. A Fehér Nyúl IPA-hoz például indiai csirke curry készül, a Pannonhalmi Dubbel párja a rozé kacsamell és a mostarda, az Ayinger Bairisch Pils mellé tacot tálalnak, a Horizont Brewing Morning Joe stoutja pedig egy trüffel kísérője lesz.
A sör-étel párosítási elveket pedig további, konkrét példákon keresztül (tapas-sör kombinációk) mutatják be. A résztvevők az est folyamán így mintegy 10 féle sör-étel párosítást kóstolhatnak.
A márciusban, májusban, szeptemberben és decemberben induló tanfolyamokra már lehet jelentkezni a HUBA weboldalán!