Cikk megosztása
A Denvertől északra található Fort Collinsban működő Odell Brewing egészen újszerűen fogja meg a borkészítést. Döntésük mögött az áll, hogy az államban a legjobb komlók ugyanarra nőnek, ahol a legjobb szőlőskertek is találhatók.
Az Odell Brewing 30 éve készít sört. Az USA 23. legnagyobb, az állam legnagyobb főzdéjének számít, első borai 2020-ban kerülnek majd piacra, elsősorban a főzde melletti kóstolóteremben lehet majd megismerkedni velük.
Eli Kolodny, a főzde egyik vezetője az új projekttel kapcsolatban azt mondta, hogy mindig kíváncsiak voltak a borkészítésre is, és mostanra jutottak el odáig, hogy bele is vágnak. A tervek szerint a sörökhöz hasonlóan, a borokat is „csapolt”, valamint dobozos formában juttatják majd el a fogyasztókhoz.
Wynne Odell, a cég vezérigazgatója felidézte azokat az időket, amikor az embereket bevezették a kisüzemi sörök világába, és ahhoz hasonlította a jelenlegi helyzetet is, csak most a borokról szeretnének többet megtudni, együtt a fogyasztóikkal.
Az Odell Brewingnél még nem találták ki, pontosan milyen fajtákkal próbálkoznak majd, mindenesetre Alex Porly Kayne, a cég marketing igazgatója szerint épp az vitte rá őket a borkészítésre, hogy a legjobb komló és a legjobb szőlő is ugyanazon a vidékeken nő az országban, gyakran közvetlenül egymás mellett. Hasonlóan a komlók beszerzéséhez, a szőlők esetében sem szeretnének kötődni egyetlen fajtához, vagy földterülethez.
(Via)