Cikk megosztása
Töretlenül fejlődget a grillkultúra Magyarországon is. A grilltermékek piaca május és augusztus között szárnyal leginkább, és a sütögetéssel természetesen együtt jár a gillezés közben elfogyasztott sör is.
Az Élelmiszer.hu áttekintette a gillcuccok piacát, annak érdekében, hogy kiderítse, mely termékek a legnépszerűbbek a fogyasztók körében.
Dr. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója a lapnak elmondta, hogy egyre népszerűbbek a grillezők körében a kacsa- és pulykahúsok, illetve egyre kedveltebbé válnak a csirkeszárnyak is, de a baromfitermékek közül a grillezéshez legtöbben mégis a baromfi mellét és combját használhatják fel. Sokan vesznek előre bepácolt húsokat is.
A Nielsen kiskereskedelmi indexe szerint 2017. február és 2018 januárja között a grillkolbászok és a grillsajtok forgalma kétszámjegyű értékbeli növekedést mutatott – ez összesen 2000 tonna elgrillezett kolbászt és sajtot jelent.
A grilltermékek között a kolbász vezeti a slágerlistát: értékben 10, mennyiségben pedig 8 százalékkal többet adtak el a boltokban 2017. február és 2018. január között az előző hasonló időszakkal összevetve. A grillsajtok szintén meredeken növekvő trendet mutatnak: 40 százalékkal szárnyalták túl a tavalyi eredményt – írja az Élelmiszer.hu.