Cikk megosztása
Annyira, hogy Alain Ducasse francia sztárséf már olyat is nyilatkozott, hogy biztonságosabb étteremben enni, mint otthon. Több Michelin-csillagos séf szerint pedig a zárva tartási rendelet feloldása elismerést jelentene az éttermek dolgozóinak a sok segítségért.
A francia elnökhöz intézett közös közleményt több francia sztárséf. A Le Figaróban megjelent írás szerint ha az állam engedi az éttermek újranyitását, a vendéglátósok garanciákat adnak a szigorú egészségügyi szabályok betartására, illetve folyamatosan felülvizsgálják az előírások teljesítését.
Az esetlegesen megnyíló éttermekben odafigyelnek majd a vendégek egymástól való nagyobb távolságtartására, illetve a személyzet munkahelyének megtartása érdekében több váltásban, rövidített munkaidőben foglalkoztatják a dolgozókat.
A közlemény aláírói szerint a zárva tartási szabályok feloldása elismerné azt az önkéntes tevékenységet, amelyet az éttermek dolgozói nyújtanak az orvosok és ápolók étellel való ellátásában.
Alain Ducasse, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint pedig biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni. „Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot” – mondta.
Ducasse éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, szerinte várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra az egységek. A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.