Van olyan, hogy ha híres vagyok valamiről, az egyben meg is köti a kezem, ami a gasztronómiában különösen fájdalmas lehet. Szegény csehek, ők így jártak a sörgasztróval. Prágában már unalmasabb a szitu, mint itthon?!
Magazin
Fokhagyma, cheddar és ír vörös ale és dijoni mustár. Ez már nem lehet rossz – pedig még egy csomó finomság kerül ebbe a vagány, ünnepi sajtlevesbe. Próbáld ki a hétvégén!
Ül az ember Humpolecben, Prágától egy órányira a Bernard sörfőzde vendégvárójában (sörsznoboknak taproom), már végignézte az üzemet, és most végigkóstolja csapról a főzde söreit. Közben ahelyett, hogy simán csak élvezné az életet, hagyná, hogy elöntse kis lelkét a sör mámora, gondolkodik kisiparról, sörtörténelmi és egyéb összefüggésekről hazája és Csehország söripara között. Ne próbáljátok utána csinálni!
Ha jól csinálod, aki melletted ül, lefordul a székről. A rúzsos sajtok köztudottan nagyszerűen működnek együtt testesebb borokkal, és magasabb alkohol tartalmú, összetett ízű sörökkel is. Te bevállalod a rúzsos sajtokat?
A DekoRatio Branding & Design Studio szombaton tartotta meg az első Beer Design Challenge versenyt, ahol a jelentkezőknek fél nap alatt kellett felépíteniük egy vadiúj sörmárkát. Az idő rövidsége ellenére zseniális megoldások születtek. Itt mutatjuk őket!
Szeptember elején új, szuperprémium sörrel jelentkezett a Pécsi Sörfőzde. Az amerikai sörforradalom egyik legismertebb sörtípusát, az american pale ale-t kezdték el főzni a Pécsi Sörfőzdében. Játssz velünk, és nyerj egy tálcával az új termékből!
Jó sörei és közelsége miatt Csehország, – különösen Prága – kedvelt úticélja a magyar sörkedvelőknek. Habár a cseh főváros óvárosában, vagy a várnegyedben betérve egy kocsmába lazán elboldogul bárki az angol nyelvvel is, azonban a külvárosban, vagy vidéken már gondban lehetsz, ha cseh nyelven teszik eléd az itallapot vagy étlapot. Itt egy szótár, hogy ne…
Tök ritkán készülnek olyan desszertek, amelyekben az egyik legfőbb szereplő a sör. Pedig vannak rejtett kincsek… Itt van rögtön ez a sörös-almás töltelékkel készülő palacsinta. Imádni való!
Igen kellemes hely a Pink Rosa, a Ráday utcában, ahol még kellemesebb hangulatú kóstolón mutatott be hat sört Lados Péter, a Yeast Side Sörfőzde egyik tulajdonosa október első péntekjén. A sörök mellé pedig csodálatos falatkákkal készült Anikó néni, aki simán lehet, hogy a környék legjobb padlizsánkrémjét készíti, de a kacsás tortillája is verhetetlen.
Tökszáraz, iszonyat fűszeres, borzasztóan komlós, világos színű cucc – ez nem más, mint 2018 craft sör trendje, a Brut IPA, amely természetesen az USA-ból jön, de a vájtfülűek már rákattantak Dél-Amerikában, Oroszországban és Európában is. Mi sem maradhatunk hát le!