Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Magazin

Kis nagy sörgyárak – avagy miért állnak sörben mindig nyerésre a csehek?

Ül az ember Humpolecben, Prágától egy órányira a Bernard sörfőzde vendégvárójában (sörsznoboknak taproom), már végignézte az üzemet, és most végigkóstolja csapról a főzde söreit. Közben ahelyett, hogy simán csak élvezné az életet, hagyná, hogy elöntse kis lelkét a sör mámora, gondolkodik kisiparról, sörtörténelmi és egyéb összefüggésekről hazája és Csehország söripara között. Ne próbáljátok utána csinálni!

Olvass tovább!

Túlélőszótár Csehországba készülő sörturistáknak

Jó sörei és közelsége miatt Csehország, – különösen Prága – kedvelt úticélja a magyar sörkedvelőknek. Habár a cseh főváros óvárosában, vagy a várnegyedben betérve egy kocsmába lazán elboldogul bárki az angol nyelvvel is, azonban a külvárosban, vagy vidéken már gondban lehetsz, ha cseh nyelven teszik eléd az itallapot vagy étlapot. Itt egy szótár, hogy ne…

Olvass tovább!

Anikó néni brutál sörkorcsolyái mellé spoilerezett a Yeast Side

Igen kellemes hely a Pink Rosa, a Ráday utcában, ahol még kellemesebb hangulatú kóstolón mutatott be hat sört Lados Péter, a Yeast Side Sörfőzde egyik tulajdonosa október első péntekjén. A sörök mellé pedig csodálatos falatkákkal készült Anikó néni, aki simán lehet, hogy a környék legjobb padlizsánkrémjét készíti, de a kacsás tortillája is verhetetlen.

Olvass tovább!