Oké, hogy víz, meg komló, meg élesztő, de a legfontosabb mégis az árpa, hiszen az adtja a sör tartalmát. Mégis, sokszor kevés szó esik erről az összetevőről. Most mindent pótolunk!
Szinte tegnap örömködtünk, hogy mennyire szerettük 2017-et, és milyen nagy várakozásokkal nézünk a 2018-as év elé, erre pedig itt találjuk magunkat ismét az év végén, amikor vissza illik nézni, mi minden történt.
Persze, már egy ideje minden év elején ez a szöveg – legyintenek erre sokan. És talán mi is így tennénk, hogyha nem a hazai sörpiac néhány legprominensebb képviselője állítaná ezt. Évértékelő és jövőváró összeállításunk következik.
Dr. Kántor Sándor hetekkel ezelőtt vette át a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatói székét. Vajon hogyan látja az új vezető a szövetség feladatait, melyek lesznek a következő időszak kihívása, a sörpiac számára fontos változásai, és merre fejlődik tovább a sörvilág – többek között ezekről beszélgettünk.
Ahány ház, annyi szokás: Magyarországon sok családnál hasonló, de azért mindenhol picit más a karácsonyi menü. Sokan ilyenkor letudják az éves halfogyasztásukat, mások pedig nekiállnak olyan bonyolult ételeknek, mint a Wellington bélszín. Mi inkább megnéztük, mit innánk kedvenc karácsonyi fogásainkhoz!
A Leghosszabb Éjszakán bemutatandó szaloncukros stout (!) után persze nehéz nagyot mondani, de azért erre is érdemes egy pillantást vetni: karácsonyi giccssör lvl. 99999: a fenyős cucc.
Nálunk sem. Pedig marha jó ötlet, és a komló ad egy kis frissességet az egyébként egyszerű csokis kalácsnak. Ja, mert csokis is, amiről szó van. Így még jobban tetszik, ugye?
Segal Viktor és Sándor Tamás Sajtfogások című könyvében rengeteg szép fotó és kúl recept van, és külön fejezet foglalkozik a magyar kisüzemi sörökkel és sör-sajt párosításokkal. Nyerd meg a könyvet!
A Pécsi Sörfőzde sörmesteréről, Hanák Dávidról igazán elmondható, hogy végigjárta a ranglétrát, hiszen hat éve gyakornokként kezdett Pécsen. Termékfejlesztésről, sörversenyekről, kedvenc sörökről, és persze az új Pécsi APA-ról is beszélgettünk.