Néhány éve lehet már tudni, hogy felújítják a keszthelyi Reischl-féle sörházat, de most végre úgy tűnik el is indul a munka. A Csehországból származó Reischl család tagjai a kiegyezés után sörfőzőből nemzetgyűlési képviselőségig vitték. Ismerd meg őket!
Magazin
Az első minimalista kisüzemi sörmárkaként definiálja magát a székesfehérvári Hübris Sörfőzde, amely az elmúlt hónapokban jelent meg a hazai piacon. Exkluzív kóstolón vettük végig a régi/új szortimentet.
A borok világában „gasztrobornak” szokás nevezni azokat az italokat, amelyek jól illeszthetők az étkezés több pontján is a menühöz, de persze megállják a helyüket önállóan is. Itthon ilyeneknek tartjuk a reduktív kékfrankost, esetleg az olaszrizlinget. De mi a pálya a söröknél?
Senki nem bír elmenni szó nélkül amellett, mennyire pezseg a sörvilág. Ezúttal a Big 7 Media szedte össze Európa legjobb craft sörözőit, és az 50-es listába beválogattak néhány magyar helyet is. Lássuk hát!
Habár az idő nem éppen kedvezett a részben szabadtéri Budapest Beer Weeknek idén, a hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz. Az eső senkinek se mosta el a kedvét, szóval mindenki vállalkozott a szinte lehetetlennek tűnő küldetésre, hogy végig kóstolja a 60 sörfőzde jóvoltából a csapokon lévő 240-féle sört.
Egy ilyen hónap után, mint a május, amikor a Budapest Beer Week annyira meghatározta a hazai sörös eseményeket, ismét nehéz kiválasztani az elmúlt hetek legemlékezetesebb főzeteit. De soha ne várjon ránk ennél kellemetlenebb feladat…
Június 7-én startol a Kézműves Sörfesztivál, Gyulán, ahol 25 kisüzemi sörfőzde rengeteg sörét kósotlhatják majd a vendégek, de lesz egy csomó izgalmas street food és koncertek is. Most páros belépőt nyerhetsz!
Winkler Róbertnek majdnem 47 ezer követője van a Youtubeon. Egy ideje előszeretettel foglalkozik sörökkel. Az italról készült videóit tízezrek nézik. A sörmániások szerint persze kókler, a követői szerint véleményvezér. Utóbbiak jóval többen vannak. Kell még taglalani, milyen érdekesnek ígérkezett a One Beer sörkóstolója, amelyet Winkler celebrált!?
Nekem is fáj a büntető szóvicc, de van rá mentségem: a Budapest Beer Weeken idén a sour hullámra feküdtem fel, kíváncsi voltam mit mutat a kraft, ha nem kesernye, hanem savanya.
A sör- és gasztronómia kedvelő közönség igencsak besózva várhatta idén a Gourmet Fesztivált, hiszen a sör végre odafért a legmájerebb magyar éttermek séfjeinek keze ügyébe. Elmentünk megnézni, mit kezdtek vele.