Mutatunk három nagyszerű szendvicset, amelyek simán felkérnek egy főétellel. Neked melyik a kedvenced, a pikáns sült csirkés, a vega, vagy az olaszos sült csoda!?
A wisconsini Milwaukee biztonságos távolságban van a Dorian hurrikán által ostromlott Bahama-szigetektől, így az is belefér, hogy épp ezekben a napokban mutassanak be egy KEG tornádónak nevezett installációt. Elég vagányul néz ki, nem vitás!
Szeptember 5-én a Pálvölgyi Katlanban kerül sor a Staropramen Konyhastúdió Piknik feat. Random Trip rendezvényre, amelyen a Staropramen sörök mellé Serényi Zsolt készít tökéletesen passzoló ételeket, miközben a Random Trip Ecküvel, KosziJankával, és Kállay-Saunders Andrással kiegészülve zenél. Eltalálod mely sörhöz, melyik ételt áltodta meg a séf?
Aki próbált már otthon sört palackozni, minden bizonnyal találkozott vele, hogy a folyamat legtöbb munkával járó része az üvegek sterilizálása, illetve a címkék eltávolítása. Erre adunk most néhány tippet.
Serényi Zsolt tavaly kezdett együtt dolgozni a Staropramen Konyhastúdióval és a Random Trippel, akikkel már számos közös videót készítettek. Szeptember 5-én jókora bulit tartanak a Pálvölgyi Katlanban, ahová a BBQ, a zene és a jó sör kedvelőit várják. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk a séffel.
Az augusztus minden évben a legrövidebb hónap: nem csak azért, mert ezzel múlik el a nyár, hanem azért is, mert mindenki (mi is) a Balatonon, vagy külföldön tölti a nagy részét. Szóval nem igazán azok a hetek vannak mögöttünk, amikor naponta négy sörbemutatót tartanak. De azért ezúttal is volt mit kóstolni.
Kávé, mascarpone, cukor, alkohol, tojássárgája, csoki – tuti, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a tiramisut, amelynek komoly eredettörténete van. A világhódító olasz édességnek ráadásul van egy sörös verziója is. Mutatjuk a receptet!
A sörfőzés folyamata, legyen szó bármilyen típusú főzetről, lényegében hat kulcsfontosságú lépésre bontható. A maláta roppantása után következik a cefrézés, a szűrés, majd a komlózás, az erjesztés, végül a kondicionálás. Az alábbiakban hat animált videóban mutatjuk a folyamat lényegét!
Egy ország vagy régió kultúráját akkor lehet igazán megismerni, hogyha megtapasztaljuk a gasztronómiáját is. Ez a vezérgondolata a Taste Atlas keresőoldalnak, amelyen órákig lehet böngészni a világ különböző részeinek jellegzetes kajái között.
Tényleg semmi sem egyszerűbb ennél a szaftos, kellemesen pikáns sült csirkénél. A fűszeres olaj, a mustár, a hagyma, a méz és persze a sör teszi ellenállhatatlanná, figyelj!