Most, hogy Magyarországon is megjelentek a hard seltzerek, itt az ideje, hogy megnézzük, mi is pontosan ez az új italkategória. Új videónmkban elmagyarázzuk, honnan indult világhódító útjára az újdonság, és megpróbálunk magyarázatot adni a gyorsan növekvő népszerűségére is.
Magazin
A legenda szerint egy pisztráng tehet mindenről. Legalábbis arról a mindenről, amely a Belgium déli csücskében található Florenville környékén működő apátsági sörfőzdével kapcsolatos. Na jó, arról talán nem, hogy Orval márkanév alatt mindössze egyféle sört készítenek.
Sörajánlónkban a február legizgalmasabb újdonságaiból szemezgetünk. Jöjjön ezúttal egy porter és egy NEIPA Kiskunhalasról, IPA változatok Békésszentandrásról és három király kóstolnivaló Budapestről!
A rocheforti az egyik legrégebbi olyan apátság, amelyben sört is főznek, de nem volt ez mindig így. A történelem viharai alaposan megcibálták a monostort, ahol az Achel-ból érkező szerzetesek segítségével tudott csak újra indulni a sörkészítés, de akadt egy komoly konkurens is.
Az 1794-ben alapított kolostorban 1836-ban kezdtek el sört főzni. Nem nagyon reklámozzák magukat, és a bevételeik nagy része is egyenesen Rómába megy. Ismerd meg Westmalle apátsági sörfőzdéjét!
Abban egyetérthetünk, hogy jelenleg a komplett vendéglátás a sörcsap rosszabbik végén sorakozik. Változik-e bármi a szektorban, ha egyszer végre a járvány már nem lesz a mindennapjaink része?
Az elmúlt napokban kétféle forralt sör is bekerült a Mad Scientist márkasöröző/éttermében, a Madhouseban kérhető finomságok közé. A mézsör és a stout alapon készülő forralt sörök egy egészen új műfajt hoztak Budapestre.
Második podcastünkben Bukovinszky Bélával, a Szt. András Sörfőzde egyik tulajdonosával és Mátyus Tamás, valamint Kiss Máté házisörfőzőkkel beszélgettünk a közelmúltban megjelent Teszt András szériáról, illetve a magyar sörállapotokról.
A Soproni Óvatos Duhaj Hopláger az immár nyolctagú Óvatos Duhaj család vadonatúj tagja. A sör receptjét egy házisörfőző fejlesztette, aki utána végig kísérte, hogyan készült el az ő 20 literre kigondolt útmutatásai alapján az első 2 ezer hektoliter. Cserjés Lászlóval beszélgettünk.
Paradicsom és malátaecet a két legfontosabb összetevője a HP Brown szósznak, ami olyan alapvető cucc a szigetországban, mint nálunk mondjuk a tejföl. Mutatunk egy receptet, amiben nagyon fontos szerepet kap, és amelyhez szuperül megy majd egy nagy pohár ale!