Aleksi Vanhala finn házisörfőző egy märzennel nyerte meg a május végi XIII. Házisörfőzők Nemzetközi Versenyét. A győztes sör készítőjét kedvenc sörtípusról, motivációról és arról is kérdeztük, min dolgozik épp.
Szépen csendben eljött Budapestre a fél európai sörszakma, és két napig tanácskoztak a Magyar Mezőgazdasági Egyetemen. Az EBC Symposium és kísérőrendezvényei kétévente adnak programot a szakembereknek, ezúttal a fenntartható sörcsomagolás és a hordós meg a tartályos berendezések technológiája volt a fő téma.
Gombák és babok. Nem láttad jönni a Horizont Brewing két új sörét, amelyek egészen különbözően agyamentek. Mutatjuk, miért lesz az új kedvenced a Vision in Pink, és mitől fogod röhögve nyitni a következőt a Papa Prosciutto & Funghiból!
Hosszú évek óta biztos pont a Gourmet Fesztiválon a Belgium Büszkeségei stand, ahol idén hatféle, nagyszerű sör közül válogathatunk. Át is futottuk a menüt, hogy megnézzük, ezúttal mely fogások illenek a leginkább a sörök karaktereihez!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék, amelyek sörbemutatókkal, kulturális programokkal és sörtörténeti kvízekkel is várják a látogatókat.
A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison lesz a Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22-25. között várja a gasztronómia szerelmeseit. A király belga sörök pedig idén sem hiányozhatnak a rendezvényről!
Megszületett az első Dubai csoki ihlette sör! Kipróbáltuk, milyen az összhang a pisztácia, a szezám és a csoki között. Aztán pedig egy laza, gluténmentes IPA-val frissítettünk.
Két aktuális kedvencünkről is beszélnünk kell! A Horizont Brewing idén nem bírt várni a szokásos uborkás lágerig, és ubival indította az igazi tavaszt. No meg egy Invitro Brewing kollabbal, amely maga a komlóorgiába tuszkolt kárhozat. Jól hangzik, ugye?
Valóságos szárnyalást mutatott be az utóbbi néhány évben az alkoholmentes sör piaci részesedése és minősége is. Ez az egykor lesajnált és meg nem értett termékcsoport az, amiről ma már a legtöbbet beszélnek a söriparban. De vajon miért? A válaszokért egészen Brüsszelig utaztunk.
Soha vissza nem térő, szétráncigált Hazy Queen, és a piskóta, amit nem csokiöntettel kínáltak a menzán, nem baracklekvárral tekertek tekercset belőle, hanem beledobálták a nagyon málnás Wicked Secretbe. Ezeket kóstold, ha jót akarsz!