Ízbomba: így készül a szuper őszi IPA leves

Írta: BeerPorn.hu

2019-10-14 | 06:44 Magazin

Ez nem más, mint egy nagyon krémes, őszi IPA leves, fekete lencsével. Nagyon komoly kaja, ráadásul édeskömény és füstölt paprika is van benne. Muszáj kipróbálnod neked is! Mutatjuk a receptet!

A leves nagyjából egy órán belül megvan, ezek kellenek hozzá, négy fő számára:

  • 4 szem burgonya
  • két póréhagyma fehér része
  • 1 édeskömény
  • 1 vösörhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze fekete lencse
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 csésze alaplé
  • 1 palack IPA
  • fekete bors, só, füstölt paprika, Cayenne bors
  • metélőhagyma

Első lépésként, főzd meg a lencsét, simán, vízben. Ha készen van, tedd félre.

Ezt követően forralj nagy fazék vizet, amibe mehet bele a meghámozott, kockákra vágott burgonya. Hogyha megfőtt, ez is mehet a lencse mellé.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, tedd bele a póréhagymát, az édesköményt, hagymát és a fokhagymát, pirítsd őket enyhén barnára!

Ha ez is megvan, mehetnek egy turmixgépbe a főtt krumpli, a pirított zöldségek, az IPA, a füstölt paprika, az alaplé, valamint a fűszerek.

Turmixold addig, amíg sima és krémes nem lesz, ha kell ízesítsd közben!

Ezzel tulajdonképpen el is készült, tálaláskor mehet bele a lencse, a tetejére egy kis olívaolaj, meg a metélőhagyma. Jó étvágyat hozzá!

(Via)